Pinsamma Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder pinsamma, varianter, uttal och böjningar av pinsamma

Pinsamma synonym, annat ord för pinsamma, vad betyder pinsamma, förklaring, uttal och böjningar av pinsamma.

Synonym till pinsamma

Hur används ordet pinsamma

  1. När man kommer in på Justus pengar säger han att om man har ens släkt som hans så betyder det inget att var fattig och då går den pinsamma sanningen upp att han i själva verket är utfattig. Allt han har är ett tiodollarsmynt av guld. Fru Rosén faller i gråt. Bankdirektören kommer iklädd hög hatt och ber att få titta på miljonären. Han säger att det syns på långt håll att han är det men får så reda på sanningen. Han säger då att huvudsaken är att folk tror att han är förmögen. Folk skall känna "doften" av pengar. För att hålla sin chef på gott humör meddelar Ann-Marie att man beslutat att återuppta gruvdriften, till vilket den vid det här laget lätt berusade Justus samtycker. Ann-Marie beslutar också att fortsätta sin låtsasförlovning med Lennart. (källa)
  2. Ibland är reglerna sådana att frågeställaren ställer en fråga först och sedan "sanning eller konsekvens?" Då måste den svarande bestämma sig för huruvida hon eller han ska svara på den – förmodligen mycket pinsamma – frågan, eller ta sig an den okända konsekvensen. (källa)
  3. David Brent (spelad av Ricky Gervais), chef för ett kontor på papperstillverkaren Wernham Hogg. David Brent anser sig själv vara inte bara världens bästa chef utan också en talangfull, sofistikerad och komiskt begåvad man som dessutom är bästa vän med alla på kontoret. Hans oerhört höga tankar om sig själv ligger dock ganska långt ifrån verkligheten, då han är både småsint, uppblåst och bufflig, vilket de flesta som träffar honom snart märker. Han är dålig på att ta kritik men missar aldrig ett tillfälle att framhäva sig själv. Han talar ofta om jämställdhet och allas lika värde men visar ofta prov på nedlåtande attityd mot både kvinnor, homosexuella, etniska minoriteter och handikappade. Ofta försätter han sig själv i pinsamma situationer genom att inte tänka efter innan han talar, och om någon tar illa upp av det han sagt försöker han genast rädda situationen med ett skämt. Trots alla sina mindre attraktiva egenskaper är hans handlingar oftast inte illasinnade, bara felaktigt utförda. (källa)
  4. Drottning Victoria ogillade att Alice ammade sina barn, tyckte att hennes intresse för gynekologi och fysik var chockerande, hennes pengaproblem pinsamma och hennes sätt att kritisera moderns eviga sorgeperiod oförskämd. Alice tog sin son Fritz död 1873 mycket hårt. Hon brevväxlade med socialreformatorn Octavia Hill. 1877 besteg maken tronen i Hessen, och Alice blev storhertiginna. Hon försökte som sådan driva igenom sociala reformer i Hessen men plågades av sin impopularitet och sina plikter som storhertiginna. Hon besökte England på semester 1878. Vid sin återkomst till Hessen blev hon, efter att själv ha vårdat flera sjuka i familjen, själv sjuk i difteri och dog. (källa)
  5. Det finns olika berättelser om händelsen som ledde fram till att orden instiftades. Enligt en av dessa tappade en kvinna sitt strumpeband på en bal, och då kungen i sin iver att ta upp det kom att lyfta klänningsfållen, kom detta de närvarande att skratta. För att skydda kvinnan från den pinsamma situationen utropade han Honi soit qui mal y pense ("Skam den, som tänker illa härom", vilket kom att bli ordens motto) och svor att göra strumpebandet till ett så högt utmärkelsetecken, att alla skulle eftersträva det. Kvinnan står endast omnämnd som grevinnan av Salisbury, men kan ha varit Johanna av Kent eller hennes svärmor. (källa)
  6. Även om Madness av många uppfattades som ett humoristiskt band med klatschig, sprudlande musik, gav de sig ibland in på kontroversiella områden. "Embarrassment", som skrevs av Thompson, handlar till exempel om allt ståhej kring att hans tonåriga syster hade blivit gravid med en svart man. (Det "pinsamma" var, enligt Thompson, att många av hans släktingar tyckte det var hemskt att det var med en svart man, och inte att hon fortfarande var tonåring.) De kritiserade djurtester i "Tomorrow's Dream", sjukvården i "Mrs. Hutchinson", apartheid i "(Waiting For the) Ghost Train" med mera. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.