Planka synonym, annat ord för planka, vad betyder planka, förklaring, uttal och böjningar av planka.

Synonymer till planka

Hittade 2 varianter av ordet planka:

Vad betyder och hur uttalas planka

Planka uttalas planka och är ett substantiv -n plankor.

Ordformer av planka

Singular

planka
obestämd grundform
plankas
obestämd genitiv
plankan
bestämd grundform
plankans
bestämd genitiv

Plural

plankor
obestämd grundform
plankors
obestämd genitiv
plankorna
bestämd grundform
plankornas
bestämd genitiv

Planka1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas planka

Planka uttalas planka och är ett verb -de.

Planka betyder:

Ordformer av planka

Aktiv

planka
infinitiv
plankar
presens
plankade
preteritum
plankat
supinum
plankande
presens particip
planka
imperativ

Passiv

plankas
infinitiv
plankas
presens
plankades
preteritum
plankats
supinum

Perfekt particip

plankad en
~ + subst.
plankat ett
~ + subst.
plankade den/det/de
~ + subst.

Planka2 är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Planka översättning

Engelska

board
piece of plank, last resort, last hope, floorboard

Hur används ordet planka

  1. En gunga är en sits med lodräta rep eller kedjor fästa i en ställning eller en trädgren. Sitsen kan bestå av en träplanka, gummi, plast eller ett däck. Den sittande på denna kan utföra en pendelrörelse, alltså gunga, fram och tillbaka, antingen genom att någon puttar på eller genom egen kraft. (wikipedia.org)
  2. Klink kallas tekniken att lägga bordläggningsplankor om lott, så att var plankas nederdel ligger utanför den planka som ligger nedanför i bordläggningen. Bordgångarna är fästa i spanten, i de tidigaste fynden med vidjor och dymlingar. Än in i modern tid används dymlingar tillsammans med olika sorters spik eller skruv för att fästa borden till spant och bottenstockar. (wikipedia.org)
  3. Kölsvin är en längsgående balk eller planka i en båt eller ett fartyg, den kan vara gjord av trä, järn eller stål. Kölsvinsbalken eller plankan är fäst invändigt ovanpå bottenstockar med genomgående bultar genom kölen, dess uppgift är att förstärka skrovet. (wikipedia.org)
  4. Längdhopp är en gren inom friidrotten där de tävlande skall hoppa så långt som möjligt och landa i en sandgrop. Hopparen springer 15–25 meter mot hoppgropen på en ansatsbana och gör avstamp från en planka / zon, det är en fördel att hoppa precis innan den röda delen av plankan, eftersom man mäter från plankan, inte där man gör avstamp. Zon är till för yngre ungdomar, då man mäter från avstampet. Efter plankan finns en övertrampsplanka med plastelina på. Om hopparen gör ett avtryck i plastelinan räknas hoppet som ett övertramp och hoppet blir ogiltigt och inget resultat registreras. Observera dock att reglerna inte kräver att det måste finnas ett "odiskutabelt" märke i plastelinan. (wikipedia.org)
  5. Olika grupper har publicerat nyheter på Motkraft, däribland Ship to Gaza, Jord och frihet, Regnbågsrabulisterna, Göteborgs Queerinstitut, Ta tillbaka Välfärden, Kulturkampanjen, Revolutionära fronten, Direkt aktion, Brand, Nätverket Ingen Människa Är Illegal, Antifascistisk aktion, Nätverket mot rasism Stockholm, Helsingborg mot rasism, SAC, Kampen om Göteborg, 8 mars-kommittén, Allt åt alla, Svensk-turkisk kultur&, konst förening, Kulturcentrum för Aleviterna i Sverige, Svensk Turkisk Solidaritets och Kulturföreningen, Assyriska-Syrianska Demokratiska Initiativet, Rådet till försvar för det iranska folkets frihetskamp, Rättvisepartiet Socialisterna, Bergatrollen, Smultrongänget, Dissident, Asylgruppen, GARK, Vänsterpartiet, Ung Vänster, Grön Ungdom, Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund (SSU), Syndikalistiska ungdomsförbundet, Anarchist Black Cross, Anarkistiska studier förlag, Alarm Stockholm, Planka.nu, Irlandsinformation, Aktivistgruppen Huset, Ofog, Virvelvinden, Bokcafet i Kalmar, India Däck bokcafe, Solgruppen Malmö, KC Glassfabriken, Östergötland mot rasism och Vår makt.[källa behövs] (wikipedia.org)
  6. Det finns två traditionella sätt att odla pepparrot i liten skala för privat bruk. Det ena är att gräva ner en planka en bit under jorden så att pepparroten stannar där och inte växer nedåt, för då blir den lång och smal. Det andra är låta pepparroten växa vertikalt en tid och sedan dra upp den och lägga den horisontellt. (wikipedia.org)
  7. Planka – sågat trävirke, se Plank (trä) (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Planka Synonymer Betyder Uttal

Populärast: