Polishjälp Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder polishjälp, varianter, uttal och böjningar av polishjälp

Polishjälp synonym, annat ord för polishjälp, vad betyder polishjälp, förklaring, uttal och böjningar av polishjälp.

Vad betyder och hur uttalas polishjälp

Polishjälp uttalas pol|is|hjälp och är ett substantiv.

Polishjälp betyder:

Ordformer av polishjälp

Singular

polishjälp
obestämd grundform
polishjälps
obestämd genitiv
polishjälpen
bestämd grundform
polishjälpens
bestämd genitiv

Polishjälp är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet polishjälp

  1. Poliser får på eget bevåg omhänderta en person som befaras lida av en allvarlig psykisk störning i väntan på vårdintygsbedömning och även transportera patienten till en sjukvårdsinrättning där hen kan få stöd och behandling. Polisen ska också bistå läkare på begäran med omhändertagande i samband med vårdintygsbedömning, för att transportera patienten till en sjukvårdsinrättning efter att vårdintyg utfärdats eller för att återföra en patient som avvikit från sjukvårdsinrättningen. Polisen eller kriminalvården sköter även transport av patienter mellan olika vårdinrättningar och polisen hanterar utlämning av patienter utan svenskt medborgarskap. Läkare har inte rätt att begära polishjälp för tvångsomhändertagande baserat på andrahandsuppgifter, i tveksamma fall rekommenderas att läkaren istället kontaktar polisen som får bestämma fortsatt handläggning istället för att skriva en dåligt underbyggd handräckningsbegäran. (källa)
  2. Den 5 maj samlades cirka 40 000 personer i en massdemonstration i Annedal, Haga, Masthugget och Landala. Till slut kallades militär från Göta artilleriregemente in för att återställa ordningen. Klockan 09.00 samlades kvinnor vid Majornas Ångbageri butik vid Allmänna vägen. Kvinnorna krävde att få köpa bröd utan kuponger, vilket annars krävdes. Några timmar senare besöktes ytterligare en butik vid Redbergsvägen 28. Kvinnor ville få köpa potatis. Uppgiften att endast sättpotatis fanns trodde de inte på. Två av de mest "pockande" männen fick komma in och förvissa sig om att det inte fanns någon potatis i butikens lager. Folkhopen skingrades utan polishjälp. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.