Polishund Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder polishund, varianter, uttal och böjningar av polishund

Polishund synonym, annat ord för polishund, vad betyder polishund, förklaring, uttal och böjningar av polishund.

Vad betyder och hur uttalas polishund

Polishund uttalas pol|is|hund och är ett substantiv.

Ordformer av polishund

Singular

polishund
obestämd grundform
polishunds
obestämd genitiv
polishunden
bestämd grundform
polishundens
bestämd genitiv

Plural

polishundar
obestämd grundform
polishundars
obestämd genitiv
polishundarna
bestämd grundform
polishundarnas
bestämd genitiv

Polishund är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet polishund

  1. Polishundar är tjänstehundar som används av polis i arbetet. Polishundar kan vara av vilken ras som helst, även blandras. Vanligast är att de är av någon av de traditionella brukshundsraserna. Det vanligaste användningsområdet är som skyddshundar (patrullhundar / övervakningshundar) som används i utrycknings- och ordningstjänst. Polishundar kan även ha olika inriktningar som spårhundar (eftersökshundar / personsökhundar), ID-hundar eller sökhundar (specialsökhundar / saksökhundar) som bombhundar eller narkotikahundar eller med specialiteter som likhundar (kadaverhundar / kriminalsökhundar) eller brandhärdshundar. I Sverige har vissa polisdistrikt även fjällräddningshundar.
  2. Det finns drygt 400 polishundar i Sverige. Ca 70 % av dessa är tyska schäferhundar och ca 20 % är belgiska vallhundar/malinois. Övriga raser som används är australian kelpie, borderterrier, boxer, cocker spaniel, dobermann, flatcoated retriever, hollandse herdershond, labrador retriever, rottweiler och springer spaniel.
  3. I Förenta Staterna står polishundar sedan 2014 under federalt lagskydd och den som angriper eller skadar en polishäst eller polishund kan få 1000 USD i böter och upp till tio års fängelse. Lagen kom till efter att knarklangare systematiskt försökte skada polishundar vid tillslag.
  4. Polishund, Nationalencyklopedin (läst 14 november 2010).
  5. Elin Renöfält och Johanna Kristiansson: Polishundar - Hur ser hundrekryteringen ut idag och hur ser framtiden ut?, Fördjupningsarbete Polisutbildningen vid Umeå universitet, Umeå 2006  PDF.
  6. Polishunden, Göteborgspolisens tjänstehundsklubb (läst 14 november 2010). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.