Presidentskap Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder presidentskap, varianter, uttal och böjningar av presidentskap

Presidentskap synonym, annat ord för presidentskap, vad betyder presidentskap, förklaring, uttal och böjningar av presidentskap.

Vad betyder och hur uttalas presidentskap

Presidentskap uttalas pre|sid|ent|skap och är ett substantiv -et.

Presidentskap betyder:

Ordformer av presidentskap

Singular

presidentskap
obestämd grundform
presidentskaps
obestämd genitiv
presidentskapet
bestämd grundform
presidentskapets
bestämd genitiv

Presidentskap är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet presidentskap

  1. Presidentskap, en presidents myndighet, men också ämbetstid. I USA kallas en viss presidents myndighet för dennes administration.
  2. I Brittiska Indien (-1947) benämndes Ostindiska kompaniets, och från 1858, brittiska regeringens av presidenter (guvernörer) styrda, från varandra skilda besittningar: Bengalen, Madras och Bombay, presidentskap (presidency). Sedan guvernören över Bengalen (1773) blivit styresman för hela brittiska Indien (generalguvernör eller vicekung) och Bengalen uppdelats i provinser med av honom tillsatta underguvernörer (lieutenant governors), utgjorde inte Bengalen längre en administrativ enhet, för vilken namnet presidency passade, varför denna benämning därefter inskränktes till Bombay och Madras, som visserligen var underordnade vicekungen, men hade styresmän (governors), direkt tillsatta av brittiska regeringen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.