Pressa synonym, annat ord för pressa, vad betyder pressa, förklaring, uttal och böjningar av pressa.

Synonymer till pressa

Vad betyder och hur uttalas pressa

Pressa uttalas pressa och är ett verb -de.

Pressa betyder:

Ordformer av pressa

Aktiv

pressa
infinitiv
pressar
presens
pressade
preteritum
pressat
supinum
pressande
presens particip
pressa
imperativ

Passiv

pressas
infinitiv
pressas
presens
pressades
preteritum
pressats
supinum

Perfekt particip

pressad en
~ + subst.
pressat ett
~ + subst.
pressade den/det/de
~ + subst.

Pressa är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Pressa översättning

Engelska

squeeze, put pressure on
she felt she was under pressure, squeeze a lemon, stand squeezed (pressed) against the wall, squeeze one', s feet into one', s shoes
press
crease, press (iron) one', s trousers

Hur används ordet pressa

  1. Tyget är slitstarkt men svårt att pressa och blir ofta blankt på utsatta ställen. Fläckborttagning kan vara problematisk. (wikipedia.org)
  2. Inom folkmedicinen används groblad som omslag över sticksår främst på fötterna. Invärtes används växten främst vid förkylningar med slemmiga upphostingar. Den används även som ett munvatten för lindring av tandvärk vid karies. Vid getingstick eller myggstick kan lindring uppnås genom att pressa saft från ett färskt groblad direkt på sticket. Ofta inträder en snar lindring av både smärta, klåda och svullnad. (wikipedia.org)
  3. Efter att man tagit honungskakorna från bina slungar (centrifugerar) man ut honungen ur kakorna. Det går också att krossa kakorna och pressa ut honungen. Därefter sker grovsilning och finsilning för att få bort oönskade partiklar från vaxkakorna. I industriell honungsproduktion byts ofta silningen mot klarning i tank, där oönskade partiklar istället kan skummas av från ytan efter längre tids lagring i kontrollerad temperatur. (wikipedia.org)
  4. Grynpipiga ostar bildas genom att man skiljer vassle och ostkorn från varandra.Ostkornen formas o pressa samman. Små håligheter uppstår eftersom ostkornen omges med luft, och under lagringen i ca 16-20°C då syringsbakterierna förökar sig bildas koldioxid som fortsätter att utvidja hålen. Grynpipiga ostar smälter lättare än rundpipiga som ger en mer trådig konsistens vid smältning. (wikipedia.org)
  5. Många av dem som utnyttjar detta, gör det för att de inte har gratis parkering vid sin arbetsplats. Har de gratis parkering eller billiga årskort för parkering, kör de normalt hela vägen. Det har införts en skatt för parkeringsförmån i Sverige för att pressa på lite. (wikipedia.org)
  6. För att få ut så stor lastkapacitet som möjligt är lastfartyg utformade som skokartonger med platta bottnar och släta, raka sidor. Detta är inte fördelaktigt vid gång i is, eftersom det då finns stora ytor mot vilka friktion kan uppkomma. Det kan även vara direkt förödande om ett fartyg fastnar i isen, ty de enorma krafterna i drivande is kan pressa samman fartygets skrov eller pressa ner fartyget under isen. Isbrytares skrov är därför utformade som ägg, och undviker så sätt dessa faror, de har mindre sidor och får därmed mindre friktion, och när isen trycker på från sidorna pressas isbrytaren uppåt i stället för nedåt. (wikipedia.org)
  7. Urinering, vattenkastning (vardagligt att kissa) är däggdjurens sätt att tömma urinblåsan på dess urin så att den lämnar kroppen. Tillvägagångssättet är att först öppna slutmuskeln vid urinrörets mynning och sedan pressa på muskulaturen runt urinblåsan, så att urinen pressas ut genom urinröret. (wikipedia.org)
  8. Genom att pressa plagg kan de se nyare ut. (wikipedia.org)
  9. En annan av de mindre kontingenter som samlats för att resa tillsammans till Konstantinopel för det riktiga korståget leddes av greve Emicho av Leiningen. På vägen dit attackerade han de judiska invånarna i flera tyska städer, till exempel Speyer. Även om biskoparna ofta försökte beskydda dem så lyckades ändå Emichos styrkor ofta döda många judar. Andra korsfarare utnyttjade dessa förföljelser till att pressa judarna på deras värdesaker och pengar. (wikipedia.org)
  10. Mot slutet av seklet fann man det mest praktiskt att hålla lansen i armhålan och pressa den mot bröstet och kraften i lansstöten berodde nu på den fart den anfallande ryttaren hade. Lansen användes på det sättet medeltiden ut. För att skydda handen som höll lansen satte man under 1300-talet liten järnsköld på lansskaftet framför handläget. Skölden formades efter hand som en bred grund tratt, "bräckskiva". Lansen gjordes nu alltmer tjock så att man inte kunde fatta om skaftet med hela handen utan måste göra in inskärning i det så att handläget blev smalare. Lansar av det utseendet användes ännu i början av 1600-talet. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Pressa Synonymer Betyder Uttal