Procent Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder procent, varianter, uttal och böjningar av procent

Procent synonym, annat ord för procent, vad betyder procent, förklaring, uttal och böjningar av procent.

Synonym till procent

Vad betyder och hur uttalas procent

Procent uttalas pro|cent [-en´t] och är ett substantiv -en; pl. procent.

Procent betyder:

Ordformer av procent

Singular

procent
obestämd grundform
procents
obestämd genitiv
procenten
bestämd grundform
procentens
bestämd genitiv

Plural

procent
obestämd grundform
procents
obestämd genitiv
procenten
bestämd grundform
procentens
bestämd genitiv

Procent är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Procent på Engelska

 • per cent - percentage point, per cent by volume

Hur används ordet procent

 1. Den oberoende forskningstidskriften Nature publicerade en forskningsstudie i höstas, som visar att ekologiskt jordbruk medför 50 – 70 procent mer av utsläpp än konventionellt jordbruk. Från Miljöpartister hörs ett upprört tjut. Miljörörelsen närstående forskare som Johan Rockström undviker helt enkelt frågan när de skriver om hållbara livsmedel. (källa)
 2. Sverige ligger inte i topp i något kriterium, me har tillräckligt hög lägstanivå för att nå en hög placering. Enligt undersökningen är drygt tre procent av mobilerna infekterade med skadlig kod och elva procent av datorerna. Knappt en halv procent av svenskarna utsätts för bank-attacker, drygt 1, 3 procent utsätts för kryptokapningar och nästan en halv procent av phishing-attacker och dess kusiner utgår från Sverige. Sverige anses ha ett gott försvar mot cyberattacker (plats 17 i CGI: s rankning bland 134 länder) och vi anses ha en modern lagstiftning. (källa)
 3. Två av de större aktieägarna - Folksam och Sparbanksgruppen med sina drygt 10 procent av rösterna - hade visserligen gett grönt ljus för rapporten. Men andra större aktieägare och analytiker var desto mer kritiska där ord som hafsverk användes i beskrivning av rapporten. (källa)
 4. Dow Jones storbolagsindex stängde upp 1, 6 procent till 24.985. Det bredare S&P 500 hade ökat 1, 9 procent till 2.706, medan teknikorienterade Nasdaq var upp 3, 0 procent till 7.318. (källa)
 5. Av alla aktiva Netflixmedlemmar har 94 procent sträcktittat på minst en serie. (källa)
 6. Men Moderaterna har fått över tjugo procent. (källa)
 7. Under 2018 åt varje svensk i genomsnitt 83, 5 kilo kött och fågel. Det var en minskning på 4, 2 kilo eller nästan 5 procent, jämfört med toppnoteringen 2016 då vi åt som mest kött. Jämfört med 2017, då trendbrottet kom, låg minskningen på 2, 2 kilo. (källa)
 8. Bakterien kan leda till svåra luftvägsinfektioner och behandlas med antibiotika. Om sjukdomen inte behandlas har i vissa utbrott uppemot 20 procent av de drabbade dött. I Sverige ligger dödligheten på cirka en procent. (källa)
 9. Tester har bekräftat att det rör sig om en lågpatogen fågelinfluensa av typen H5. Den kan dock smitta andra fjäderfän och sjukdomen kan också förändras och bli högpatogen, med en dödlighet på upp till hundra procent. (källa)
 10. Efter absintens växande popularitet runt år 1900 blev spritdrycken ett alltför stort problem runt om i främst Europa. Drycken var inte längre enbart populär bland konstnärer och de högre samhällsskikten, den hade anammats av större delen av befolkningen, och supandet i allmänhet var uppe i ohyggliga kvantiteter (för övrigt jämförbara med dagens siffror). Det såldes mer absint än öl, och tillgången blev så stor att ett glas absint inte kostade mer än ett glas vin. Den största tillverkaren, Pernod Fils, tillverkade över 30 000 liter absint om dagen, och var absolut inte ensam tillverkare. Nykterhetsrörelsen, som var en stark och växande kraft i Europa under sekelskiftet, attackerade med kraft alkohol i allmänhet och absint i synnerhet (som med en oerhörd popularitet och en alkoholprocent på runt 70 var en tydlig och frestande måltavla). "Absintmordet" i Schweiz 1905, där en man mördat hela sin familj för att sedan skylla på att han druckit absint, togs också upp i den allmänna debatten (att mördaren, Monsieur Lanfray, även druckit åtskilliga flaskor vin samt avgjort stora mängder brandy vid samma tidpunkt togs inte i beaktande). Absint förbjöds således i Schweiz 1907. Att van Gogh, som för övrigt kallade absint för sin gröna musa, skar av en bit av sitt ena öra efter att ha druckit absint gynnande inte "den gröna fens" rykte, som dessutom i nykterhetskretsar började få namnet "den gröna demonen". Alla de biverkningar som absint sades ge, som bl.a. epilepsi, hallucinationer, demens och hjärnskador, är till stor del typiska för vanlig alkoholförgiftning och delirium tremens. Bieffekterna skylldes dock specifikt på absinten. De konstnärskretsar som brukade mycket absint hade dock ofta även problem med syfilis och andra droger än alkohol, bl a opium, vilket kan ha bidragit till ryktena om "absintgalenskapen". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.