Provundersökning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder provundersökning, varianter, uttal och böjningar av provundersökning

Provundersökning synonym, annat ord för provundersökning, vad betyder provundersökning, förklaring, uttal och böjningar av provundersökning.

Vad betyder och hur uttalas provundersökning

Provundersökning uttalas prov|under|sök|ning och är ett substantiv.

Ordformer av provundersökning

Singular

provundersökning
obestämd grundform
provundersöknings
obestämd genitiv
provundersökningen
bestämd grundform
provundersökningens
bestämd genitiv

Plural

provundersökningar
obestämd grundform
provundersökningars
obestämd genitiv
provundersökningarna
bestämd grundform
provundersökningarnas
bestämd genitiv

Provundersökning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Provundersökning på Engelska

  • trial survey

Hur används ordet provundersökning

  1. Hösten 2005 genomförde Varbergs fornminnesförening en provundersökning vid Rolfstorps kyrka under ledning av Lena Bjuggner från Länsantikvarien, Halmstad. Anledningen till detta var att man i samband med sammanställningen av Rolfstorps hembygdsbok fann äldre dokument från Kungliga byggnadsstyrelsen från 1923, där man hade dokumenterat upptäckten av en cirkulär byggnadsrest omedelbart öster om kyrkogårdsmuren. (källa)
  2. I samband med en arkeologisk provundersökning som genomfördes 1998 konstaterades att någon form av resvirke bör ha funnits i anslutning till murarna. Fyra kolprov från två schakt genom olika murpartier daterades. Det visade sig att de två äldsta dateringarna, ett från vardera schakt, var från folkvandringstiden, ca 400–550 e.Kr. Övriga dateringar var från 1000–1100-tal respektive 1500-tal. Den yngsta dateringen härrörde dock inte från själva murkonstruktionen utan från en plats omedelbart innanför. Fornborgen på Rogstaklippen är den enda av de 16 fornborgarna i Norrlands kustland som daterats. (källa)
  3. Inför nybyggnationen av borggården utfördes en arkeologisk utgrävning, den första sedan 1958–1962 och 1980. Sommaren 1994 gjordes en provundersökning av den västra och södra vallen. Man hittade då lämningar av ler- och trägolv, stolphål, ugn, syllstenar och träsyllar samt metaller, djurben (matavfall) och keramik. Resultaten från förundersökningen visade att det fanns rester av bebyggelse under hela den västra vallen, medan den verkade upphöra ungefär i mitten av den södra utmed ett våtmarksområde. Det var spår av den gamla stadsdelen Sanden, från tidsperioden 1400–1544. Ett dussin tomter från Sanden kom sedan att totalundersökas av Riksantikvarieämbetet och detta var klart i december 1995. (källa)
  4. Riksantikvarieämbetet gjorde sommaren 2002 en arkeologisk byggnadsdokumentation och en arkeologisk provundersökning av Södra Råda gamla kyrkplats. Arkeologerna fann lämningar som tydde på att det kunde ha funnits en äldre byggnad, möjligen en tidigare kyrkobyggnad än den nedbrunna, på platsen. Tallarna till den brunna kyrkan hade avverkats 1302 till 1309. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.