Prunk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder prunk, varianter, uttal och böjningar av prunk

Prunk synonym, annat ord för prunk, vad betyder prunk, förklaring, uttal och böjningar av prunk.

Vad betyder och hur uttalas prunk

Prunk uttalas prunk och är ett substantiv -et.

Ordformer av prunk

Singular

prunk
obestämd grundform
prunks
obestämd genitiv
prunket
bestämd grundform
prunkets
bestämd genitiv

Prunk är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet prunk

  1. Janko Prunk (audio), född 30 december 1942, i Loka pri Zidanem mostu, är en slovensk historiker i modern historia. Prunk studerade vid Universitet i Ljubljana, examinerades 1966 och tog sin magisterexamen där 1972. Han disputerade 1976 med en avhandling kring förhållandet mellan den Slovenska kristna socialist-rörelsen och det Slovenska kommunistpartiet. Ett ämne som var kontroversiellt på den tiden. Mellan 1984 och 1988 fick han stipendium från Alexander von Humboldt-stiftelsen som gjorde att han kunde fortsätta sina studier i Köln och Freiburg im Breisgau. Senare fick han också anställning vid universitetet i Freiburg. Under åren 1966 till 1995 samarbetade han med Institutet för modern historia i Ljubljana. Nu arbetar han som professor vid Faculty for Social Sciences vid universitet i Ljubljana.
  2. Prunk blev tidigt politiskt aktiv. Som en tidig beundrare till Jože Pučnik blev han medlem i Slovenian Social Democartic Union efter att Slovenien blev demokratiskt. Numera är han medlem i Slovenian Democratic Party och är ordförande för partiets interna utbildningskommitté. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.