Pust Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder pust, varianter, uttal och böjningar av pust

Pust synonym, annat ord för pust, vad betyder pust, förklaring, uttal och böjningar av pust.

Synonym till pust

Vad betyder och hur uttalas pust

Pust uttalas pust och är ett substantiv -en -ar.

Pust betyder:

Ordformer av pust

Singular

pust
obestämd grundform
pusts
obestämd genitiv
pusten
bestämd grundform
pustens
bestämd genitiv

Plural

pustar
obestämd grundform
pustars
obestämd genitiv
pustarna
bestämd grundform
pustarnas
bestämd genitiv

Pust är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Pust på Engelska

  • gust - gust of wind

Hur används ordet pust

  1. Rökpust är ett redskap som används vid biodling. Med detta redskap blåser ("pustar") biodlaren rök in i bikupan och på bina. Röken gör allmänt att bina blir lugnare och mindre benägna att försvara kolonin. Pusten består av en bälg och ett metallkärl med grov pip. Kärlet är tillverkat av galvaniserad plåt, rostfri plåt eller kopparplåt. I kärlet placeras bränslet som man tänder. Med bälgen pumpar man in lite luft i botten av kärlet med bränsle och lufttillförseln stimulerar glödutvecklingen och rökbildningen.
  2. Som bränsle i pusten kan man använda pulver- eller fiberaktiga bränslen såsom briketter, bränslepellets, kutterspån, mjuka och porösa fiberskivor, torkade stjälkar, och dylikt. Bränslet ska inte direkt brinna utan bara glöda så att rökutvecklingen blir optimal.
  3. Ofta ger biodlaren bina en "pust" med rök genom flusteröppningen någon minut innan han eller hon sedan öppnar kupan för inspektion. Härigenom anses bina bli mindre aggressiva vid det följande ingreppet i kupan.
  4. Biodlare uppmanas att använda pusten med måtta och enbart om bina är aggressiva. En vanlig sprayflaska med vatten kan ofta användas för att få bina att krypa undan från bikupans delar. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.