Rör Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder rör, varianter, uttal och böjningar av rör

Rör synonym, annat ord för rör, vad betyder rör, förklaring, uttal och böjningar av rör.

Synonymer till rör

Hittade 2 varianter av ordet rör:

Vad betyder och hur uttalas rör

Rör uttalas rör och är ett substantiv -et; pl. rör.

Rör betyder:

Ordformer av rör

Singular

rör
obestämd grundform
rörs
obestämd genitiv
röret
bestämd grundform
rörets
bestämd genitiv

Plural

rör
obestämd grundform
rörs
obestämd genitiv
rören
bestämd grundform
rörens
bestämd genitiv

Rör1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas rör

Rör uttalas rör oböjligt och är ett substantiv.

Rör betyder:

Ordformer av rör

Singular

rör
obestämd grundform

Rör2 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Rör på Engelska

 • pipe, tube, valve - bronchus, air pipe, exhaust pipe, plumber, pipe fitter, drinking straw, drainpipe, downpipe
 • cane, reed - bamboo cane, sugar cane
 • skates - ice hockey skates

Hur används ordet rör

 1. Ola Rönsen, medicinskt ansvarig i Norges skidförbund, vill vara tydlig med att det rör sig om två helt separata fall och tjejernas behandlingar ska inte klumpas ihop. (expressen.se)
 2. Ännu en blockbuster med stora muskler och lite hjärna men till skillnad från mertalet tillkämpat humoristiska genresyskon är Venom-figuren en rätt rolig gynnare. Han är en av Spidermans slagpåsar och har nu alltså – enligt den rådande superhjältelogiken där allt som rör sig får en egen film – förärats en spinn-off som ger honom upprättelse och backstory. Om man som undertecknad bara är yrkesmässigt insatt i Marvels universum är denna svartglänsande och extremt böjliga varelse en ny och upplyftande bekantskap. Självömkande, sarkastisk och befriande amoralisk som ingen annan kollega i skrået. Där de andra levereras med krystad svärta och krystad humor kommer här en punkig super(anti)hjälte som kan backa upp ett hot som att ”jag ska bita huvudet av dig” med att verkligen göra så. (svt.se)
 3. I Chile har en allt starkare feministisk litteraturscen växt fram de senaste åren. Flera unga författare har fått stor uppmärksamhet för politiska romaner med kvinnliga subjekt som rör sig utanför de traditionella machostrukturerna. (sverigesradio.se)
 4. I början av förra året märkte Livsmedelsverkets veterinärer som inspekterar slakten på Guldfågelns stora kycklingslakteri på Öland, att något inte stod rätt till med kycklingarna som kom dit. Ovanligt många kycklingar kom till slakteriet med brutna vingar, flera av dem med så allvarliga frakturer att skelettet penetrerat huden. Enligt veterinärernas beräkningar rör det sig i genomsnitt om 1 800 kycklingar med brutna vingar om dagen. (svt.se)
 5. – Den allra senaste tekniken har gett oss nya verktyg för att kunna koppla ihop epidemiologi och flyttfågelekologi. Det är otroligt fascinerande att från en dator i Sverige kunna se hur en and i Bangladesh rör sig. Och data från många änder ger oss möjligheten att undersöka hur virus sprids runt om i världen, säger Jonas Waldenström, en av forskarna som står bakom projektet. (svt.se)
 6. Tester har bekräftat att det rör sig om en lågpatogen fågelinfluensa av typen H5. Den kan dock smitta andra fjäderfän och sjukdomen kan också förändras och bli högpatogen, med en dödlighet på upp till hundra procent. (svt.se)
 7. Sammanfattning, ofta även benämnd abstract, är en kortare summering av en längre akademisk text. Dess längd kan variera beroende på totala textens längd, för artiklar i akademiska tidskrifter rör det sig vanligen om ett antal stycken. Syftet är att ge den tänkbara läsaren en uppfattning om texten i sin helhet är relevant vad man söker efter. Vanligen är sammanfattningarna tillgängliga för alla (bland annat i databaser), medan själva texten är begränsad till exempelvis dem som prenumererar på tidsskiften. Detta medför att det har blivit viktigare att sammanfattningen är så bra att läsaren vill fortsätta läsa hela artikeln. (wikipedia.org)
 8. Armarna i spiral- och stavspiralgalaxer rör sig med konstant rotationshastighet till skillnad från själva stjärnorna och stoftet i galaxerna. Dessa rör sig enligt Newtons lagar långsammare ju längre bort från centrum de befinner sig. Detta innebär att galaxens materia hela tiden passerar in och ut ur armarna, och dessa är snarare bara en synlig tryckvåg än permanent mängd stjärnor. (wikipedia.org)
 9. Alltefter den olika grad av hastighet och samling, vari hästen rör sig under galoppen, kallas den samlad galopp (omkring 220 meter per minut), kort galopp (omkring 250 meter/minut), manövergalopp (omkring 350 meter/minut), ökad galopp eller "förstärkt galopp" (omkring 450 meter/minut) samt fyrsprång eller karriär (allt vad hästen kan löpa). (wikipedia.org)
 10. Gas är ett av de fyra huvudsakliga aggregationstillstånd materia kan befinna sig i. I en gas rör sig var och en av de ingående molekylerna (och i vissa fall atomer) helt oberoende av de övriga. Ett ämne går vanligtvis från fast till flytande till gas och sedan vidare till plasma när temperaturen ökar. I vissa fall kan dock ett ämne gå direkt från fast till gasfas (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: