Recension Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder recension, varianter, uttal och böjningar av recension

Recension synonym, annat ord för recension, vad betyder recension, förklaring, uttal och böjningar av recension.

Synonym till recension

Andra språk

Recension på Engelska

  • review - the book got good reviews in the press

Hur används ordet recension

  1. Recension av Grovjobbs 3 album (engelska). (källa)
  2. I Aftonbladet skrev Anders Flodman att den "temligen konseqventa teckning, hvilken der lemnas, af en personlighet, som är sig sjelf nog... icke saknar iakttagelseförmåga och en viss talang i framställningen". Lite senare i sin recension skrev han att det i framtiden kan komma på tal att författaren "så småningom åstadkomma något av verkligt värde i den novellistiska genren". Leffler var mycket stolt över Flodmans positiva kommentar eftersom han under skoltiden varit hennes svensklärare. (källa)
  3. Recension av Publishers Weekly. (källa)
  4. Återgivningar som ligger så nära grundverket att de inte är självständiga räknas som plagiat, om det inte är frågan om redovisade citat som medges av svensk och finsk citaträtt och återgivningsrätt, amerikansk fair use-lagstiftning och motsvarande undantag mot upphovsrätten i europeisk lag som baseras på Bernkonventionen, med flera länder. Kortare källbelagda citat av texter, och viss återgivning av illustrationer och konstverk i en akademisk uppsats utan vinstsyfte eller i direkt anslutning till exempelvis en recension, medges av citaträtten och återgivningsrätten i svensk och viss mån finsk lag. Liknande undantag från upphovsrätten finns även i amerikansk fair use-lagstiftning, och. (källa)
  5. En recension är en redogörelse för till exempel intrycken från en kulturprodukt, en vara eller en tjänst, och dess kvalitet i jämförelse med andra produkter i samma klass. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.