Reprisera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder reprisera, varianter, uttal och böjningar av reprisera

Reprisera synonym, annat ord för reprisera, vad betyder reprisera, förklaring, uttal och böjningar av reprisera.

Vad betyder och hur uttalas reprisera

Reprisera uttalas re|pris|era och är ett verb -de.

Reprisera betyder:

Ordformer av reprisera

Aktiv

reprisera
infinitiv
repriserar
presens
repriserade
preteritum
repriserat
supinum
repriserande
presens particip
reprisera
imperativ

Passiv

repriseras
infinitiv
repriseras
presens
repriserades
preteritum
repriserats
supinum

Perfekt particip

repriserad en
~ + subst.
repriserat ett
~ + subst.
repriserade den/det/de
~ + subst.

Reprisera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet reprisera

  1. Trots den medieuppmärksamhet som väcktes tog Andréasson aldrig offentligt avstånd ifrån detta uttalande. När det här avsnittet repriserades, i nr 15/2004, efter Andréassons död, var det påtagligt redigerat och nedtonat. Avsnittet var nedkortat från ett uppslag till en sida, och alla kontroversiella påståenden om Mao var borttagna. (källa)
  2. Ett riff är en kort, repriserad ackord- eller melodislinga av mer eller mindre ackompanjerande karaktär, ett slags ostinato. De används som grund för många typer av improvisation, i synnerhet i musikstilar som hårdrock, punk, boogie, rythm and blues med flera. De spelas främst på elgitarr, eller klaviatur, någon gång på elbas (jämför basgång). (källa)
  3. Serien visades första gången i Sverige på TV3 i början av 1990-talet. Den slog dock på allvar igenom då den, tillsammans med Luftens Hjältar, gick som huvudinslag i SVT:s Disneyklubben under 1992-1993. Den har sedan repriserats ett flertal gånger och även getts ut på vhs. Serien har även sänts på Kanal 5, Disney Channel och Toon Disney. (källa)
  4. Den tecknade serien med Kalle Stropp och hans vänner producerades 1955–1960, tecknad av Nils Egerbrandt. Funck själv skrev merparten av manusen. Serien publicerades i tidskriften Veckospegeln, veckotidningen Husmodern samt serietidningen Blondie. Den repriserades sedermera i tidningarna Nalle Lufs, Goliat och Bobo och Gnuttarna. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.