Resebrev Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder resebrev, varianter, uttal och böjningar av resebrev

Resebrev synonym, annat ord för resebrev, vad betyder resebrev, förklaring, uttal och böjningar av resebrev.

Vad betyder och hur uttalas resebrev

Resebrev uttalas rese|brev och är ett substantiv.

Ordformer av resebrev

Singular

resebrev
obestämd grundform
resebrevs
obestämd genitiv
resebrevet
bestämd grundform
resebrevets
bestämd genitiv

Plural

resebrev
obestämd grundform
resebrevs
obestämd genitiv
resebreven
bestämd grundform
resebrevens
bestämd genitiv

Resebrev är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet resebrev

  1. Under denna period i Norge skickade han också hem ett antal resebrev och kåserier till Karlstads-Tidningen där han bland annat skrev om den politiska situationen i Norge. (källa)
  2. Efter studierna reste hon runt i Europa, bland annat till Tyskland, Italien och Paris. År 1934 tillbringade hon i Tyskland, där hon bland annat fäste ett tidigt mumintroll på akvarell. Under 1938 vistades hon på ett stipendium i Frankrike. Senvåren 1939 reste hon till Italien och passerade på sin väg mot Kampanien konsthistoriska sevärdheter från Verona och söderöver. I resebrev till sin mor beskrev hon hur hon till sist dränkte yllebyxorna (som hon fått från modern) i Lago di Garda, snarlikt hur Mumintrollet i Kometjakten slänger de yllebyxor han fått från sin mor i krokodilernas käftar. (källa)
  3. Alldeles rysk: minnen, introduktioner och översättningar, resebrev (Sober, 1997). (källa)
  4. Ida Trotzig hörde tillsammans med konstsamlaren Didrik Bildt, etnografen Hjalmar Stolpe och diplomaten Folke Cronholm till dem som försåg Etnografiska museet med viktiga samlingar av japanska föremål. Från hemmet i Kobe skickade hon resebrev och artiklar. Hon kom att skriva flera böcker om japanska ämnen, först ett urval japanska sagor 1911 för Barnbiblioteket Saga (nr 40). Ida Trotzig var examinerad mästare i chadō (茶道), "téets väg" och gav 1911 ut en bok i ämnet med förord av Sven Hedin. (källa)
  5. Han meddelade flera år i "Aftonbladet" och "Stockholms dagblad" resebilder från forna svenska besittningar (Finland, Östersjöprovinserna, Pommern). I bokform utgavs hans resebrev Öfver Atlanten (1876). Vidare märks hans småskrifter I gamla dagar och i våra (1900–02). I Svenska fornskriftssällskapets styrelse var Wieselgren medlem under en följd av år, och i dess "Samlingar" utgav han "Helige Bernhards skrifter" (1855–66). I "Studentföreningen Verdandis småskrifter" författade han åtskilliga häften (nummer 7, 34 och 60). Wieselgren var 1862 medstiftare av Sällskapet Idun i Stockholm och till sin död dettas sammanhållande kraft. (källa)
  6. Vid sidan av sin ursprungliga egenskap av lokal annonstidning blev bladet under Jonas Adolf Walldéns mångåriga ledning upparbetad till en innehållsrik nyhetstidning. Av Wilhelm Walldén utvecklades tidningen ännu mera i alla riktningar, även i fråga om den politiska avdelningen, så att den i början av 1870-talet fick anseende för att vara en av Sveriges inflytelserikaste politiska tidningar. Tidningen hade för avsikt att utreda och belysa aktuella politiska frågor på ett av partiväsen oberoende sätt. Även under de följande huvudredaktörernas ledning försökte tidningen hävda sin plats som de moderatas främsta organ i Sverige, även om den under den stora tullstridens år i strid mot tongivande konservativa kretsar kraftfullt bekämpade alla livsmedelstullar. Efter att alltifrån början ha utkommit varje vardag började tidningen 1885 att för varje vecka utge ett sjunde nummer, innehållande bland annat biografier, resebrev, konst och litteratur samt annan mera underhållande läsning. (källa)
  7. Tidningen grundades 1910 utan att göra någon succé. Den hade i starten endast 84 abonnenter. Sedan Torsten Tegnér 1915 köpte tidningen för 10 kronor började den att blomstra och tidningen hade som mest en upplaga på dryga 52 000 exemplar (1948). Tidningen innehöll inte bara artiklar som handlade om idrott, utan här fanns också reseskildringar samt kulturellt och estetiskt betonade artiklar under rubriker som "Kultur och levnadskonst" och "Resebrev från T.T.". (källa)
  8. Linde Klinckowström gjorde flera långritter ensam på häst genom Europa. Under sex års resor till häst, totalt ca 1 275 mil, bodde hon på 296 platser. Hon förde dagbok, skrev resebrev för Bonniers Veckotidning och i fyra böcker har hon berättat utförligt om resorna, vilka uppmärksammades flitigt i pressen och andra media. (källa)
  9. Hälsa alla bekanta 1996 (en samling resebrev från jungman Albrecht Lindström 1899 - 1903). (källa)
  10. Sprengel började tidigt att översätta och det första verken var Jacob Hilditchs Vildmarkshistorier och hvardagsöden och bröderna Goncourts roman Renée Mauperin 1901. Därefter översatte han två verk av den danske författaren Herman Bang. Översättningen av Två hem var emellertid så slarvigt och dilettantiskt gjord att den blev helt nedgjord av kritiker och även utsatt för en parodi av kåsören Beyron Carlsson betitlad Den skinnsjuke grefven. Skandalen gjorde att Sprengel 1903 flyttade till Köpenhamn. Han bodde där en tid och studerade dansk kultur och politik som presenterades i boken Från det moderna Danmark: kåserier och intryck 1904. Därefter vistades Sprengel utomlands, främst i länderna kring Medelhavet, fram till 1912. Han skrev resebrev från Medelhavsländerna och fungerade som guide där åt svenska kulturpersonligheter. Han skrev även fyra inlägg i Strindbergsfejden. Sprengel utgav flera översättningar av fransk och italiensk litteratur som blivit klassiska och ännu återutges. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.