Resolut Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder resolut, varianter, uttal och böjningar av resolut

Resolut synonym, annat ord för resolut, vad betyder resolut, förklaring, uttal och böjningar av resolut.

Synonymer till resolut

Vad betyder och hur uttalas resolut

Resolut uttalas re|sol|ut [-u´t] och är ett adjektiv; n. resolut, -a.

Resolut betyder:

Ordformer av resolut

Böjning (i positiv) resolut en ~ + subst. resolut ett ~ + subst. resoluta den/det/de ~ + subst. resolute den ~ + mask. subst. Komparation resolutare en/ett/den/det/de ~ + subst. resolutast är ~ resolutaste den/det/de ~ + subst.

Resolut är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Resolut på Engelska

  • resolute

Hur används ordet resolut

  1. All kiliasms gemensamma grundtanke är föreställningen om ett förberedande fulländningstillstånd, som inträder på jorden genom ett resolut ingripande av en upphöjd kristuslik figur. Olika uppfattningar förekommer med avseende på detta jordisk-himmelska rikes epok och varaktighet liksom graden av fulländning i förhållande till det definitiva himmelska riket. Kiliasmen uppträder än i mildare former, i betydelsen av en sista seger- och blomstringstid för en församling, än med mer utpräglat övernaturliga drag, huvudsakligen med stöd av profetior i Daniels bok och Uppenbarelseboken 20, kommer ett sådant himmelrike på jorden att vara i tusen år (ett millennium). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.