Resonansbotten Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder resonansbotten, varianter, uttal och böjningar av resonansbotten

Resonansbotten synonym, annat ord för resonansbotten, vad betyder resonansbotten, förklaring, uttal och böjningar av resonansbotten.

Vad betyder och hur uttalas resonansbotten

Resonansbotten uttalas re|son|ans|botten och är ett substantiv.

Resonansbotten betyder:

Ordformer av resonansbotten

Singular

resonansbotten
obestämd grundform
resonansbottens
obestämd genitiv
resonansbottnen
bestämd grundform
resonansbottnens
bestämd genitiv

Plural

resonansbottnar
obestämd grundform
resonansbottnars
obestämd genitiv
resonansbottnarna
bestämd grundform
resonansbottnarnas
bestämd genitiv

Alternativa böjningsformer singular

resonansbotten
bestämd grundform
resonansbottens
bestämd genitiv

Resonansbotten är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet resonansbotten

  1. En ibland använd annan definition av både "pianino" och "kammarpiano" är att man reserverar endera termen för ett stående piano med förminskad resonansbotten, bara obetydligt högre än klaviaturen. I praktiken vacklar språkbruket, särskilt utanför musikervärlden. Ett sådant extralågt piano har ofta också kortare klaviatur, det vill säga färre toner, än ett fullstort. (wikipedia.org)
  2. Utifrån mandolinen utvecklades (med förebild i violin-familjen) under senare hälften av 1800-talet en hel familj av besläktade instrument. Där fick de större instrumenten namnen tenormandola, oktavmandola, mandocello och mandobas. Resonansbotten skiljer sig också mellan den äldre mandora/mandola/mandolin-typen med välvd botten och den nyare flatbottnade mandolin/mandola-typen som utvecklades av instrumentföretaget Gibson i början av 1900-talet. (wikipedia.org)
  3. Maracas används oftast parvis, där de hålls i vardera handen. När de skakas åstadkommer de ett rasslande ljud, genom att stenarna/fröna på insidan åker runt och slår mot insidan av "resonansbotten". (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.