Rest Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder rest, varianter, uttal och böjningar av rest

Rest synonym, annat ord för rest, vad betyder rest, förklaring, uttal och böjningar av rest.

Synonymer till rest

Vad betyder och hur uttalas rest

Rest uttalas rest och är ett substantiv -en -er.

Rest betyder:

Ordformer av rest

Singular

rest
obestämd grundform
rests
obestämd genitiv
resten
bestämd grundform
restens
bestämd genitiv

Plural

rester
obestämd grundform
resters
obestämd genitiv
resterna
bestämd grundform
resternas
bestämd genitiv

Rest är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Rest på Engelska

 • rest, remainder

Hur används ordet rest

 1. Frågan är vad som händer när ridån går upp för föreställningen ”Årsstämma 2019” på torsdag i nästa vecka då aktieägarna infinner sig på Oscarsteatern i Stockholm som hyrts av banken för årsstämman. (expressen.se)
 2. Många påpekade att bilderna, föreställandes svarta kvinnor som sågs välkomna gäster och posera bredvid dem på stolen, påminde om hur det var under slaveriet. Kvinnornas vita kläder påminde om sättet så kallade husslavar brukade klä sig, skriver the Daily Mail. (svt.se)
 3. Stallet - en föreställning om flockbeteendeRival, Stockholm. Regi Sissela Kyle, med humorguppen Stallet och en gästartist varje måndag. Musik: Min stora sorg. Längd: 90 minuter utan paus. (aftonbladet.se)
 4. En cirkusföreställning om årets tråkigaste dag, tråkmånsafton, baserat på en barnbok av Adam Dahlin i dramatisering av Stina Oscarson. Med akrobatik, objektmanipulation och jonglering invigs publiken i tråkmånsaftonens oväntade traditioner. (expressen.se)
 5. Lotta Fahlén är artist och producent bosatt i Malmö. Utöver sitt soloprojekt Loljud komponerar hon tillsammans med andra artister och för scenkonstföreställningar. Lotta har turnerat som Maxida Märaks livemusiker och varit förband åt bland annat Titiyo, Jenny Hval och U.S. Girls. Som en av grundarna bakom det feministiska nätverket Synth Babes, samt handledare i Vem Kan Bli Producent Malmö, engagerar hon sig dessutom löpande för att inspirera och utbilda kvinnor och transpersoner inom musikproduktion och för att skapa en större representation i branschen. (idg.se)
 6. – Vi satsar på framtidens pensionärer, de är personer som har rest och nu behöver de fortfarande sin sol, säger hon. (expressen.se)
 7. Det var en gång en konung, som med skiftande seger och nederlag, men alltid med ära styrde sitt diktarrike. Han hade slott, borgar och katedraler, mörka, gavlade gator och vårgröna hagar han hade en prinsessa, lika trolsk som elak, visa filosofer, fräcka narrar och larmande pöbel, med ett ord allt, som till en väl ordnad poetstat kunde höra, då han plötsligt en festkväll lämnade alltsammans i sticket för att som resande scholar draga ut och leta den vises sten. Förgäves skickades gråskäggiga sändebud till den skumma studiekammare, där han glömde bort åren bland Paracelsus’ deglar och retorter. ”Sire”, sade de, ”vänd hem igen. Ert rike väntar er. Äreporten är redan rest. Fontänerna rinna med vin. Narren har fått en ny våd scharlakan i sin kolt, och prinsessan står med solrosen i handen vid tornfönstret och väntar.” Men alkemisten hörde dem ej. Brygderna och dekokterna upptogo hans tankar. Där hemma i diktarriket växte gräset över gångarna. Ljusen slocknade. Prinsessan blev så rynkig, att all hennes elakhet på långt avstånd kunde läsas ur ansiktet. Landet föll i lägervall. Och den vises sten? Vem har hittat den? (svd.se)
 8. Arbetslöshetskassans styrelse ansvarar för kassans organisation och förvaltningen av dess angelägenheter, och tillsätts vid en föreningsstämma, som är kassans högsta beslutande organ. Styrelsens beslut verkställs genom en kassaföreståndare, som svarar för kassans löpande förvaltningen enligt de riktlinjer och anvisningar som styrelsen meddelar. (wikipedia.org)
 9. En abbedissa (av medeltidslatinets abbatissa) är inom den katolska- och ortodoxa kyrkan titeln på föreståndarinnan för ett nunnekloster. Då den ortodoxa kyrkan inte har några ordnar benämns alla kvinnliga föreståndarinnor abbedissa, men i den katolska kyrkan är titeln reserverad för benediktin-, cisterciens-, kartusian-, birgittin- och klarissföreståndarinnor. Abbedissans ställning är likvärdig med abbotens, bortsett från funktionen som präst. I andra ordnar benämns de "mother superior" (utan någon särskild motsvarighet på svenska) eller priorinna. Stav och ring är två insignier som en abbedissa använder. (wikipedia.org)
 10. Abbot är titeln på föreståndaren för ett munkkloster. På nunnekloster kallas föreståndarinnan abbedissa. Abboten väljs av klostrets munkar. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: