Revansch Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder revansch, varianter, uttal och böjningar av revansch

Revansch synonym, annat ord för revansch, vad betyder revansch, förklaring, uttal och böjningar av revansch.

Synonym till revansch

Vad betyder och hur uttalas revansch

Revansch uttalas re|vansch [-an´?el. -a?´?] och är ett substantiv -en -er.

Revansch betyder:

Ordformer av revansch

Singular

revansch
obestämd grundform
revanschs
obestämd genitiv
revanschen
bestämd grundform
revanschens
bestämd genitiv

Plural

revanscher
obestämd grundform
revanschers
obestämd genitiv
revanscherna
bestämd grundform
revanschernas
bestämd genitiv

Revansch är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Revansch på Engelska

  • revenge - we took our revenge in the last match

Hur används ordet revansch

  1. landet som sträckte sig till kusten blev kallat Helsingjaland. Han fick senare sin revansch då han blev utsedd till kung över Jämtland och fler delar. Hälsingland ingick med säkerhet i hans kungadöme. (källa)
  2. KRIS - Kriminellas Revansch i Samhället, en politiskt och religiöst obunden organisation i Sverige med mål och syfte att främja kriminellas väg tillbaka till samhället. (källa)
  3. Begreppet minidator, av engelskans minicomputer, lanserades i slutet av 1960-talet och betecknade då en dator som var mindre än de vanligare stordatorerna. En minidator var ungefär stor som ett kylskåp och fyllde behoven för en avdelning inom ett företag, till skillnad från stordatorerna som fyllde upp flera skåp eller en hel datorhall och betjänade ett helt företag. Transistorer och kärnminnen var grundläggande tekniska komponenter för att åstadkomma så kompakta lösningar, medan stordatorernas avancerade programvara och operativsystem med tidsdelning inte var lika vanliga på de tidiga minidatorerna. Som vanligt vid teknikskiften av det här slaget, växte ett antal nya företag fram och blev dominerande leverantörer av minidatorer (exempelvis Digital Equipment Corporation, Data General, Datasaab och Norsk Data), eftersom de tidigare leverantörerna av stordatorer (däribland IBM, Control Data) inte förmådde anpassa sig lika snabbt. IBM tog dock sin revansch med lanseringen av System/3 i början av 1970-talet. Minidatorerna hade sin storhetstid fram till slutet av 1980-talet, då persondatorer och arbetsstationer anslutna till filservrar via lokala nät hade slagit igenom. (källa)
  4. Revansch (engelska: One-Eyed Jacks) är en amerikansk westernfilm från 1961 i regi av Marlon Brando, som även spelar huvudrollen. I övriga roller ses bland andra Karl Malden, Katy Jurado, Pina Pellicer och Ben Johnson i rollerna. Fotografen Charles Lang blev Oscarsnominerad för Bästa foto. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.