Revy Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder revy, varianter, uttal och böjningar av revy

Revy synonym, annat ord för revy, vad betyder revy, förklaring, uttal och böjningar av revy.

Synonym till revy

Vad betyder och hur uttalas revy

Revy uttalas re|vy [-y´] och är ett substantiv -n -er.

Revy betyder:

Ordformer av revy

Singular

revy
obestämd grundform
revys
obestämd genitiv
revyn
bestämd grundform
revyns
bestämd genitiv

Plural

revyer
obestämd grundform
revyers
obestämd genitiv
revyerna
bestämd grundform
revyernas
bestämd genitiv

Revy är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Revy på Engelska

  • review, variety show - New Year', s variety show, art magazine, number (turn, act) in a revue (variety show)

Hur används ordet revy

  1. För Galenskaparna och After Shaves revyer, se Gladpack (TV-serie) och Gladpack (revy). (källa)
  2. Hålligång var en revy i två akter, skriven av Hans Alfredson och Tage Danielsson, tillsammans kallade Hasse och Tage. Revyn hade premiär på restaurangen Berns salonger i Stockholm den 4 mars 1963, i samband med att Berns firade sitt 100-årsjubileum. (källa)
  3. I Sverige är SF-journalen äldst med startåret 1914, under namnet Svenska Bios veckorevy, senare kallat Svensk filmindustris revy. Dess storhetstid tog slut i och med att televisionen blev vanlig, och efter 1960-talets slut fanns inte mycket journalfilmsproduktion kvar. Nils Jerring arbetade under många år för SF-journalen och hans röst har i Sverige, tillsammans med Gunnar Skoglund, kommit att särskilt förknippas med journalfilm. På grund av tidens bristfälliga ljudteknik talade nyhetsuppläsaren med tydlig artikulation, och rösten lät gäll och nasal vid uppspelning (se även journalfilmsröst). (källa)
  4. revykomiker – presenterar sketcher i en revy. (källa)
  5. Revyn är en satirisk blandform av sång, sketcher och en viss mån av teater. Den uppstod ur fransk kaféteater från början av 1800-talet och är fortfarande omåttligt populär. (källa)
  6. En privatteater är en teater, såväl teaterhus som dess verksamhet, som ägs och drivs självständigt av privata intressenter eller bolag och som normalt inte erhåller några nämnvärda offentliga ekonomiska verksamhetsbidrag, såsom en institutionsteater eller en mer kollektivt inriktad fri teatergrupp. En privatteater är därför normalt utlämnad till att via investeringar, biljettintäkter, reklamförsäljning och andra kommersiella vägar helt finansiera sin verksamhet som en ren affärsrörelse på vinst och förlust. Av nödvändighet brukar därför privatteater kännetecknas av en mer lättillgänglig underhållningsrepertoar för en bredare publik, ofta komedi, fars, operett, musikal, revy, show etc, även om även mer dramatiska uppsättningar undantagsvis förekommer. Man satsar också gärna på välkända och populära skådespelare/artister och titlar, och uttrycket privatteater ses ibland nedlåtande som en rent kommersiellt spekulativ, ytlig verksamhet utan djupare konstnärliga ambitioner. Dock kan dessa ofta glädja sin publik med påkostade produktioner av hög kvalitet inom sina genrer. Många privatteatrar drivs i dag i form av kedjor under internationella eller nationella teater- och underhållningsbolag och klassiska kända platser för dessa är bland annat West End i London och Broadway i New York. (källa)
  7. Revy är en teatertradition med anor från mitten av 1800-talet. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.