Revydirektör Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder revydirektör, varianter, uttal och böjningar av revydirektör

Revydirektör synonym, annat ord för revydirektör, vad betyder revydirektör, förklaring, uttal och böjningar av revydirektör.

Vad betyder och hur uttalas revydirektör

Revydirektör uttalas re|vy|di|rekt|ör och är ett substantiv.

Ordformer av revydirektör

Singular

revydirektör
obestämd grundform
revydirektörs
obestämd genitiv
revydirektören
bestämd grundform
revydirektörens
bestämd genitiv

Plural

revydirektörer
obestämd grundform
revydirektörers
obestämd genitiv
revydirektörerna
bestämd grundform
revydirektörernas
bestämd genitiv

Revydirektör är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet revydirektör

  1. Hällström var först anställd som kamrer vid ett bryggeri i Norrköping. 1948 debuterade han på Arbisteatern i revyn Sta'n hela da'n. Året därpå inledde han sitt 40-åriga samarbete med skribenten Lennart Anderzon. De startade Lilla Teatern, Norrköping 1952 som de drev fram till 1969. Författarfirman Anderzon och Hällström skrev och producerade mer än hundra revyer och krogshower tillsammans. 1959 blev Hällström engagerad till Klangerevyn, dåtidens stora nöje i folkparkerna. När revydirektören Klange drog sig tillbaka 1963 tog Hällström över verksamheten, och revyn bytte namn till Tjaddenrevyn. (källa)
  2. Hon har också framträtt flitigt i radio bland annat som sommarpratare, och som sångerska i radioprogrammet Visan vi inte minns tillsammans med Margareta Kjellberg och Peder Svan. I början av 1980-talet deltog hon i det populära underhållningsprogrammet Gäster med gester där hon fick visa prov på sin komiska fantasi. Revydirektören Tjadden Hällström engagerade henne för rollen som flygvärdinna i farsen Far och flyg på Skandiateatern i Norrköping 1991, mer fars blev det på Intiman i Stockholm 1997 där hon spelade rådmansfrun i Spanska flugan. (källa)
  3. Hasse Ekman - Teodor "Teddy" Anker, revydirektör. (källa)
  4. Aribert Wäscher - revydirektör. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.