Risk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder risk, varianter, uttal och böjningar av risk

Risk synonym, annat ord för risk, vad betyder risk, förklaring, uttal och böjningar av risk.

Synonymer till risk

Vad betyder och hur uttalas risk

Risk uttalas risk och är ett substantiv -en -er.

Ordformer av risk

Singular

risk
obestämd grundform
risks
obestämd genitiv
risken
bestämd grundform
riskens
bestämd genitiv

Plural

risker
obestämd grundform
riskers
obestämd genitiv
riskerna
bestämd grundform
riskernas
bestämd genitiv

Risk är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Risk på Engelska

 • risk - risk factor, risky, full of risks, there is a risk that she will fail, you drive at your own risk, falling rocks!, risk trying, you run no risk of being forgotten, there is no risk

Hur används ordet risk

 1. Klockan 7 på fredagsmorgonen skickade Swedbank ut den brittiska revisionsbyrån Forensic Risk Alliances, FRA, rapport om den misstänkta penningtvätten inom banken. (expressen.se)
 2. Vidare säger han att vindkraftparken skulle ligga i utkanten av området där havsörnarna befinner sig och han menar att den inte utgör någon risk för havsörnarna, som enligt honom bor 2, 5 km bort. (svt.se)
 3. Det finns rekommendationer om högsta dagsdoser A-vitamin över längre tid. Gränsen är lägre för barn, på grund av risk för tillväxthämning, och för gravida, på grund av risk för fosterskador. Äldre vuxna rekommenderas inte kosttillskott av A-vitamin, på grund av ökad risk för benskörhet. (wikipedia.org)
 4. Pro-choice är ett vanligt internationellt begrepp som uttrycker stöd för kvinnans rätt att på eget bevåg besluta om abort oavsett anledning, oftast med en begränsning till en viss tidpunkt i graviditeten. Pro-life antyder däremot stöd för fostrets rätt till liv, dock inte nödvändigtvis under alla omständigheter. Våldtäkt, incest och i synnerhet risk för moderns liv lyfts ofta fram som undantag. (wikipedia.org)
 5. Då patienten fått lokalbedövning i svalget får vederbörande inte äta eller dricka den första timmen efter undersökningen då det annars finns risk att patienten kan svälja fel beroende på bedövningen. Om även lugnande medel har givits får patienten ligga på en brits till detta medel har släppt, vilket tar cirka 20-30 minuter från det att gastroskopin har genomförts. Att inte köra bil kan också rekommenderas. (wikipedia.org)
 6. Eftersom giftstruman påverkar hela fysiologin och endokrina systemet i kroppen ses en ökad risk för en mängd olikartade sjukdomar, exempelvis blodpropp. (wikipedia.org)
 7. Gipsskivan har normalt ett dåligt skydd mot fukt, om den inte har ett skyddande ytskikt och bör ej användas utomhus. Orsaken är risk för mögelbildning vid fuktskador. En ny typ av gipsskiva med glasfiberförstärkt yta är att föredra till utrymmen där det kan uppstå problem med fukt. Damm från glasfibern har visat sig ge problem på bygget till exempel näsblod, klåda med mera. Nu kräver tillverkare att heltäckande skyddskläder används vid montage. Detta löser dock bara snickarnas besvär men inte andra yrkesgrupper som gör håltagningar. Det finns dock fibercementskivor som använts under lång tid utan arbetskyddsproblem eller mögelbildning på grund av fuktskador. (wikipedia.org)
 8. Idag används datorsimuleringar i allt större utsträckning. Datorsimuleringar hjälper till att beräkna hur smältan fyller formen samt hur smältan kommer stelna, den gjutna detaljens mekaniska egenskaper samt risk för defekter. Genom att man slipper pröva sig fram kortas utvecklingstiden för nya produkter samtidigt som man kan ta fram produkter som är lättare och har bättre mekaniska egenskaper. (wikipedia.org)
 9. Glassbomb är en glassbaserad dessert, vanligtvis i halvsfärisk form. Den enklaste varianten består av ett flertal lager glass av olika färger och smaker. Beroende på tillredningsmetod och ingredienser kan utseendet variera. (wikipedia.org)
 10. Nästa steg var att eliminera den risk som fanns för att föraren skulle missa ett signalbesked och köra mot "rött". Det blev Automatic Train Control (ATC). Det bestod av baliser i spåret som kunde meddela tåget vad ställverket anger för kommande sträcka: Signalbesked (topp- eller max-hastighet), avstånd till nästa balis (signal), lutning mm. På tåget finns sedan en mottagare som kan läsa av meddelandena, meddela detta på en panel framför föraren och nödbromsa tåget om föraren inte reagerar. ATC gav en dramatisk minskning av olyckorna. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.