Roll Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder roll, varianter, uttal och böjningar av roll

Roll synonym, annat ord för roll, vad betyder roll, förklaring, uttal och böjningar av roll.

Synonymer till roll

Hittade 2 varianter av ordet roll:

Vad betyder och hur uttalas roll

Roll uttalas roll och är ett substantiv -en -er.

Roll betyder:

Ordformer av roll

Singular

roll
obestämd grundform
rolls
obestämd genitiv
rollen
bestämd grundform
rollens
bestämd genitiv

Plural

roller
obestämd grundform
rollers
obestämd genitiv
rollerna
bestämd grundform
rollernas
bestämd genitiv

Roll1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas roll

Roll uttalas roll och är ett substantiv -en -ar.

Roll betyder:

Ordformer av roll

Singular

roll
obestämd grundform
rolls
obestämd genitiv
rollen
bestämd grundform
rollens
bestämd genitiv

Plural

rollar
obestämd grundform
rollars
obestämd genitiv
rollarna
bestämd grundform
rollarnas
bestämd genitiv

Roll2 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Roll på Engelska

 • rôle, part - title rôle, character part, cast list, leading (principal) part, play the part of Hamlet
 • rôle - rôle-play, occupational (professional) rôle, gender rôle, the rôle of the artist in modern society
 • ", matter"

Hur används ordet roll

 1. Listan kan göras hur lång som helst. När vetenskapen inte spelar roll, så skall skattepengar satsas på det som känns rätt, inte på det som fungerar. (källa)
 2. Harry Styles ÄR den poppiskillen upphöjt med i runda slängar en miljon. Han är rik som ett troll, charmig, ser bra ut och är väldigt framgångsrik. Inte nog med att han gjorde världssuccé tillsammans med boybandet One Direction. Harry Styles gjorde en kritikerrosad soloskiva och en något otippad succé som skådespelare i filmen "Dunkirk". Nu ryktas det om att Harry även ska axla rollen som den nästa James Bond. — Harry kan göra det. Om de vill ha en yngre Bond så varför inte. Harry Styles har "det", säger "Spectres" filmredigerare Lee Smith till Daily Star. (källa)
 3. "Det spelar ingen roll om man förlorar med 7-0 eller 2-1 det är fortfarande bara 2-0 i matcher"Bertyder: Vi är knäckta efter överkörningen och jag måste in i omklädningsrummet och kolla hur mentalt tilltufsade de är. (källa)
 4. De sista förberedelserna är klara och nu råder inga tvivel hur man ska hantera uppkommande situationer något varje lag diskuterat under ett så kallat slutspelsmöte. Där tydliggörs regler, förväntningar, målsättningar och framförallt diskuteras medias roll. Hur tillgängliga ska spelarna vara, vem eller vilka från media ska man vara försiktiga att prata med, vad ska man säga utåt och framförallt när är det fördelaktigt att använda medierna som en megafon för att få ut sitt budskap? Börjar ni uppmärksamma den sista delen gällande megafon och sedan lägger ihop ett plus ett förstår ni i en större utsträckning vad olika tränare vill uppnå när det första de gör efter matcherna är att kritisera tex domarna, utmåla sig som fördelade och att de aldrig får med sig utvisningar. Det finns några som kommer göra det i en större utsträckning än amdra. Var så säker. (källa)
 5. Den rutinerade skådespelerskan, bland annat från tv-serier som "Roseanne", "Desperate housewives och "The big bang theory", gör här sitt livs roll, som hon också Oscarsnominerades för. (källa)
 6. Flyttfåglars roll i smittspridning av fågelinfluensa ska undersökas med hjälp av gps-mottagare på flyttande änder. (källa)
 7. Field recording, eller fältinspelning som det heter på svenska, är ett brett begrepp som avser processen att spela in ljud utanför en studios "kontrollerade gränser". Det kan vara naturliga ljud som smattrande regn, fågelkvitter, vinden som susar i träden. Likväl kan det handla om ljud framkallade av människan som fotsteg, ett telefonsamtal eller ett tåg som svischar förbi. Några användningsområden för fältinspelning är forskning, film, radio, TV, spel och musik. Tidiga musikgenres där fältinspelningar spelat en viktig roll är bland annat musique concrète, avant-garde och experimentell musik. I takt med att inspelningsgsprocessen blivit mer tillgänglig, idag kan i princip alla med en mobiltelefon spela in ljud, har just fältinspelningar växt i popularitet och hörs i alla möjliga musikgenres. (källa)
 8. Även vätskor visar upp adhesion vid fasta kroppar, vilket kan observeras genom att om en fast kropp doppas ner i en vätska och sedan lyfts upp, hänger droppar av vätskan ofta med upp. När en gas utvecklas ur vätska i ett glaskärl kan man ofta observera hur gasblåsorna vid kärlets väggar håller sig kvar längst, vilket visar att även gaser visar adhesion vid fasta kroppar. Vätskors egenskap, att väta vissa fasta kroppar kommer sig av att adhesionen mellan vätskan och den fasta kroppen är större än kohesionen mellan vätskans egna partiklar. Vatten breder ut sig över en ren glasskiva eller väter densamma, medan uthällt kvicksilver samlar sig i droppar eftersom adhesionskraften mellan kvicksilvret och glaset är mindre än kohesionskraften mellan kvicksilvermolekylerna. Adhesionen spelar en viktig roll vid kapillära fenomen. (källa)
 9. Andra fördelar: Specialkunskaper om prissättning vid emissionen, nätverk av placerare vilka de kan sälja vidare till. Sverige utsågs till garant efter det trettioåriga kriget vilket cementerade landets roll i Europa. (källa)
 10. Inom kristendom beskriver man också "Gud närvarande här och nu" som Den Helige Ande. "Onda andar" är inom kristendomen detsamma som demoner, osynliga, gudsfientliga onda makter och Satans sändebud. Andar spelar en viktig roll i de flesta religioner. Onda andar påstås drivas ut genom exorcism. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.