Rosdoft Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder rosdoft, varianter, uttal och böjningar av rosdoft

Rosdoft synonym, annat ord för rosdoft, vad betyder rosdoft, förklaring, uttal och böjningar av rosdoft.

Vad betyder och hur uttalas rosdoft

Rosdoft uttalas ros|doft och är ett substantiv.

Ordformer av rosdoft

Singular

rosdoft
obestämd grundform
rosdofts
obestämd genitiv
rosdoften
bestämd grundform
rosdoftens
bestämd genitiv

Rosdoft är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet rosdoft

  1. Den odlade varianten av arten förekommer som krukväxt. Det finns flera kloner i odling, med något varierande karaktär. Som odlad kan den bli 150 cm stor, med mint- till rosdoft. (källa)
  2. Arten är en städsegrön buske med upprätta till överhängande stammar som kan bli 2,5 m långa. Den grenar sig sparsamt och stammarna får en gråaktig färg som mogna. Bladskaften är 1-2 cm långa. Bladskivorna är brett lansettlika, 8-18 cm långa, 4-6 cm breda, tunna, mörkgröna med tydliga nerver och de är mer eller mindre silverfläckiga. de kan vara släta, eller mer eller mindre buckliga. Bladbasen är pillik och avsmalnande successivt mot spetsen. Blommorna sitter upp till 40 tillsammans i en falsk flock. De producerar mycket nektar och håller cirka 12 dagar. Kronan är cirka 2 cm lång, vit med först gröna, sedan gulvita spetsar och tillbakadragna flikar. Bikronan sitter på ett tydligt skaft och är vit. Blommorna har en svag citrus- eller rosdoft. Frukten är en kapsel, 12-18 cm lång. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.