Rullning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder rullning, varianter, uttal och böjningar av rullning

Rullning synonym, annat ord för rullning, vad betyder rullning, förklaring, uttal och böjningar av rullning.

Synonym till rullning

Vad betyder och hur uttalas rullning

Rullning uttalas rull|ning och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av rullning

Singular

rullning
obestämd grundform
rullnings
obestämd genitiv
rullningen
bestämd grundform
rullningens
bestämd genitiv

Plural

rullningar
obestämd grundform
rullningars
obestämd genitiv
rullningarna
bestämd grundform
rullningarnas
bestämd genitiv

Rullning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet rullning

  1. Hämsko (av tyska Hemmschuh), även bromssko, är en gammal benämning på ett redskap som inrättats i avsikt att hindra en hästdragen vagns rullning utför en sluttning. Spärranordningens funktion verkställs i regel av en något konkav järnplatta, vilken släpande i en vid vagnen angjord kätting läggs under ett av de bakre hjulen, varigenom hjulets vridning hindras. (wikipedia.org)
  2. Klapperstenar är mindre stenar som fått sin rundade form genom rullning och nötning mot varandra till följd av havsvågor eller strömmande och forsande vatten. (wikipedia.org)
  3. Landställ eller landningsställ är den anordning på en luftfarkost som den vilar på marken med då det inte flyger. De används även för transport av luftfarkosten på marken, så kallad taxning eller rullning. Den vanligaste huvudtypen av landställ för flygplan och tunga helikoptrar är hjulställ, som i allmänhet även innefattar någon form av stötdämpare, men ibland förekommer skidställ för start och landning på is och snö, eller flottörer för vatten. Lätta helikoptrar har ofta medar för landbruk eller flottörer för sjöbruk. (wikipedia.org)
  4. Ett lager som består av cylindriska rullar, hållare och helt släta axialbrickor. Rullarna i lagret har endast en liten del av rullning och mycket glidning eftersom inre och yttre omkrets är olika. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.