Sabotage synonym, annat ord för sabotage, vad betyder sabotage, förklaring, uttal och böjningar av sabotage.

Synonym till sabotage

Sabotage översättning

Engelska

sabotage

Hur används ordet sabotage

  1. Om kapningen utförs på ett allmänt fortskaffningsmedel, räknas det som ett allmänfarligt brott och utdöms samman med sabotage enligt 13 kap. (wikipedia.org)
  2. Många nynazister förespråkar förintelseförnekelse eller förintelseminimering. De påstår att det avsiktliga massmördandet (ofta i gaskammare) av mer än 6 000 000 judar är antingen en lögn eller en extrem överdrift. Ledande historiker uppskattar att siffran på judarna som dog i förintelsen varierar från 5,1 till 6,2 miljoner.. En del nynazister som inte förnekar förintelsen brukar peka på påstådda omoraliska motsvarigheter så som bombningen av Dresden och utdrivandet av tyskar efter andra världskriget, eller rättfärdiga nazisternas avrättningar av judar på grund av sabotage, terrorism och subversion. (wikipedia.org)
  3. Tekniskt sett räknas en händelse inte som olycka om någon medvetet orsakat den, till exempel om terrorister före starten mixtrat med motorn i ett flygplan så att det havererar. Då rör det sig istället om attentat eller sabotage. (wikipedia.org)
  4. Partisan (militär) – en person som genom gerillakrigföring och olika typer av sabotage bekämpar en fiende (wikipedia.org)
  5. I en skriftväxling 1623 med Johannes Kepler beskriver den tyske astronomen Wilhelm Schikard sitt räkneur, en maskin för de fyra räknesätten. Maskinen föregick de mindre mångsidiga räknemaskinerna av Pascal och Leibniz med 20 år respektive 50 år. Räkneuret förstördes emellertid vid en brand 1624, kanske till följd av ett anlagt sabotage, medan den ännu var ofullständig. En fungerande kopia byggdes 1960. Maskinen kunde lägga till och dra ifrån sexsiffriga tal. Addition och subtraktion utfördes med mekaniska metoder, medan multiplikation och division krävde åtskilliga manuella ingrepp från användarens sida. Schickard avsåg att använda maskinen för beräkning av astronomiska tabeller. Namnet räkneur kom sig av att maskinen innehöll liknande komponenter som klockor, exempelvis kugghjul och växlar. (wikipedia.org)
  6. Sabotage är en avsiktlig handling som syftar till att försvaga ett statsskick, företag, verksamhet eller struktur genom störningar eller förstörelse. Den som bedriver sabotage är en sabotör. Sabotörer försöker ofta dölja sin identitet på grund av konsekvenserna av sina handlingar. Ickevåldsligt sabotage där sabotören inte döljer sin identitet kallas ibland för civil olydnad. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Sabotage Synonymer Betyder Uttal