Saker Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder saker, varianter, uttal och böjningar av saker

Saker synonym, annat ord för saker, vad betyder saker, förklaring, uttal och böjningar av saker.

Synonymer till saker

Vad betyder och hur uttalas saker

Saker uttalas saker oböjligt och är ett adjektiv.

Saker betyder:

Ordformer av saker

Ordform(er) saker se artikeltexten

Saker är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet saker

  1. Även om demokraterna i sin besvikelse över rapportens resultat garanterat kommer att försöka göra livet surt för Trump på andra sätt. Demokraternas majoritet i representanthuset gör att de kan initiera en rad utredningar mot presidenten. Bland annat kommer de att försöka tvinga honom att lämna ut sina deklarationer i hopp om att det där ska finnas saker som är brottsliga eller politiskt besvärande för presidenten. (källa)
  2. Jag är fascinerad och löjligt nyfiken på att försöka förstå och ta reda på saker. Jag är en person med mycket energi. Den energin tror jag kommer från en vilja och en besatthet av att försöka förstå min omvärld, säger han. (källa)
  3. Missförstå rätt här, Gösta Bohman var en av de mest självmedvetna människor som funnits i svensk politik, visste alltid bäst, envis som en treåring, skulle jämt slå vad om saker. Bohman sökte absolut inflytande. Han ville få rätt. (källa)
  4. En adrenalinjunkie är en person som är beroende av känslan och euforin som uppstår när adrenalin utsöndras i det sympatiska nervsystemet, som exempelvis sker under ett fallskärmshopp. Detta är ett potentiellt farligt tillstånd då personer med detta beteende tenderar att dras till allt farligare saker, och oftast sätts livet på spel enbart för att få en intensivare känsla av adrenalinet. Ännu ett exempel är så kallade "dare devils" som klättrar på byggnadskranar eller höga byggnader utan säkerhetsutrustning. (källa)
  5. Busarna bestående av Anders Ågren, gitarr, ukulele, sång, Olle Johansson, gitarr, mandolin, sång, Linda Dahl, sång, percussion, melodika, Mathias Dahl, cajon, slagverk, trummor, sång, Patrik Granath, bas. I juni 2015 kom CD:n Fingret På Näsan, utgiven av bolaget Matrona. Enkla låtar om en dag på förskolan. Viktiga saker som balansgång, trehjuling, pölar, räkna, hoppa mm tas upp. Bandet har funnits sedan 2005 och hunnit med ett antal turnéer i Sverige. (källa)
  6. Street Performance har sina rötter i det medeltida gycklandet då en resande underhållare inte fick tillgång till de finare etablissemangen. Gator och torg blev då det naturliga forumet. Också nu finns det artister som lever på att underhålla människor på gator och torg. Föreställningarna kan innehålla magi, jonglering, teater, akrobatik eller eldkonster. Allt ryms inom genren. Målet med underhållningsformen är att inte behöva anpassa sig till teatrar eller specifika platser utan att kunna göra det som passar artisten för stunden. Det är en av de mest spontana och intimaste underhållningsformerna som finns eftersom ingen scen separerar publiken och artisten och oväntade saker utifrån drabbar föreställningen titt som tätt. (källa)
  7. När man delar in folk efter ålder handlar det ofta om "dagens ungdom" och att "det var bättre förr". Men kan lika väl handla om "vi måste se framåt". De är tydliga klyftor i vårt samhälle mellan generationerna. Man ser ofta olika på saker i samhället och ungdomar känner ofta en lång distans till de äldre. Samhället utvecklas ständigt och därför är det förståeligt att ungdomar och äldre generationer inte är speciellt lika varken i teori eller praktik. (källa)
  8. I svenskan förekommer flera latinska gerundivumformer, men används som substantiv, till exempel doktorand (någon som bör doktoreras), konfirmand (någon som bör konfirmeras), legend (något som bör läsas) och agenda (saker som bör utföras). Även flera personnamn har sitt ursprung i latinska gerundivumformer, till exempel Amanda (älskvärd, hon som bör älskas) och Miranda (beundransvärd, hon som bör beundras). (källa)
  9. Gestaltpsykologi (av tyska: Gestaltpsychologie) är en psykologisk inriktning som menar att människan behöver förstå saker som helheter och som försöker beskriva sådana helheter utifrån deras gestaltkvaliteter. (källa)
  10. Enligt folktron ska man vara försiktig med att göra för mycket grimaser, om vissa saker händer samtidigt, så kan grimasen fastna. Vad som måste hända är lite olika från plats till plats, men att vinden vänder är en variant. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.