Sakkunnigutlåtande Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sakkunnigutlåtande, varianter, uttal och böjningar av sakkunnigutlåtande

Sakkunnigutlåtande synonym, annat ord för sakkunnigutlåtande, vad betyder sakkunnigutlåtande, förklaring, uttal och böjningar av sakkunnigutlåtande.

Vad betyder och hur uttalas sakkunnigutlåtande

Sakkunnigutlåtande uttalas sak|kunn|ig|ut|låt|ande och är ett substantiv.

Ordformer av sakkunnigutlåtande

Singular

sakkunnigutlåtande
obestämd grundform
sakkunnigutlåtandes
obestämd genitiv
sakkunnigutlåtandet
bestämd grundform
sakkunnigutlåtandets
bestämd genitiv

Plural

sakkunnigutlåtanden
obestämd grundform
sakkunnigutlåtandens
obestämd genitiv
sakkunnigutlåtandena
bestämd grundform
sakkunnigutlåtandenas
bestämd genitiv

Sakkunnigutlåtande är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet sakkunnigutlåtande

  1. Sakkunnigutlåtanden rörande tillsättningen av den Skytteanska professuren i vältalighet och statskunskap vid universitetet i Uppsala (1972). (källa)
  2. Universitetens omvandling skedde successivt. Från och med 1852 var universitetskanslern en nationell ämbetsman med ansvar för både Uppsala och Lunds universitet (som vid den tidpunkten var de enda i Sverige). Vid sidan av kanslern fanns en prokansler och en rektor för varje universitet. I Uppsala var ärkebiskopen prokansler och i Lund biskopen av Lund. Rektorn var den som skötte det faktiska ledningsarbetet. Fram till 1876 roterade den posten mellan konsistoriets medlemmar. I och med 1876 års universitetsstatuter infördes istället ett system där rektorn valdes av konsistoriet. Successivt infördes liknande valprocedurer också för andra akademiska poster som tidigare roterat bland professorerna. 1876 var också det år då filosofiska fakulteten i Uppsala delades upp i en humanistisk och en naturvetenskaplig fakultet. Samtidigt infördes sakkunnigutlåtanden vid tillsättning av professorer. Detta var ett resultat av specialiseringen: man ansåg sig inte längre kunna anta att alla professorer var tillräckligt insatta i alla ämnen för att kunna bedöma kandidaternas kompetens. I och med detta blev tillsättningsförfarandet alltså betydligt mer disciplinsinternt. (källa)
  3. Justitiekanslern har påpekat att det finns ett starkt behov av att kunna kvalitetssäkra sakkunnigutlåtanden från RMV. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.