Saltkristall Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder saltkristall, varianter, uttal och böjningar av saltkristall

Saltkristall synonym, annat ord för saltkristall, vad betyder saltkristall, förklaring, uttal och böjningar av saltkristall.

Vad betyder och hur uttalas saltkristall

Saltkristall uttalas salt|krist|all och är ett substantiv.

Ordformer av saltkristall

Singular

saltkristall
obestämd grundform
saltkristalls
obestämd genitiv
saltkristallen
bestämd grundform
saltkristallens
bestämd genitiv

Plural

saltkristaller
obestämd grundform
saltkristallers
obestämd genitiv
saltkristallerna
bestämd grundform
saltkristallernas
bestämd genitiv

Saltkristall är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet saltkristall

  1. Inom sporter som till exempel bergsklättring, gymnastik och tyngdlyftning för att ta bort fukt från händerna, och därigenom öka greppförmågan. En magnesiumkarbonatmolekyl kan tillsammans med 3 eller 5 vattenmolekyler bilda en saltkristall. På så vis torkas händerna ut. Inom sport kallas magnesiumkarbonat oftast för krita trots att det inte alls är krita (kalciumkarbonat, CaCO3) som helt saknar förmågan att binda vatten. Det är heller inte talk, som används för att minska friktionen. (källa)
  2. Natrium och klor reagerar lätt med varandra eftersom natrium har en och klor har sju valenselektroner och de båda, enligt oktettregeln, vill få hela sina yttre skal fyllda. Natriumatomer avger då sina yttersta elektroner, vilken sedan upptas av kloratomer. Dessa atomer bildar då joner (envärt positiva respektive envärt negativa), vilka av den elektrostatiska attraktionen dem emellan bildar en jonförening, en saltkristall. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.