Saltstod Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder saltstod, varianter, uttal och böjningar av saltstod

Saltstod synonym, annat ord för saltstod, vad betyder saltstod, förklaring, uttal och böjningar av saltstod.

Vad betyder och hur uttalas saltstod

Saltstod uttalas salt|stod och är ett substantiv.

Ordformer av saltstod

Singular

saltstod
obestämd grundform
saltstods
obestämd genitiv
saltstoden
bestämd grundform
saltstodens
bestämd genitiv

Plural

saltstoder
obestämd grundform
saltstoders
obestämd genitiv
saltstoderna
bestämd grundform
saltstodernas
bestämd genitiv

Saltstod är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet saltstod

  1. Lots hustru vände sig dock om under flykten och förvandlades till en saltstod, som straff för att hon inte lytt ängelns förmaning. Lot fick fly till Soar men gav sig, efter förstörandet av Sodom och Gomorra, iväg och levde i en grotta, då han inte vågade stanna i Soar. (Första Moseboken, 19. 30. (källa)
  2. Herren lät eld och svavel regna över Sodom och Gomorra, vilket förstörde både städerna och hela den bördiga slätten runt omkring. När Lots hustru trots Guds förbud vände sig om och såg mot städerna, säger berättelsen att hon förvandlades till en saltstod. (källa)
  3. I 1 Mos 19:1-29 berättas om två änglar som besöker staden för att avgöra om den måste ödeläggas. Den rättfärdige Lot, Abrahams brorson, tar emot dem i sitt hus, men stadens män försöker ta sig in i huset för att våldta främlingarna, och sedan även Lot. Främlingarna (änglarna) slår männen med blindhet. Senare blir Lot åtsagd att lämna Sodom med sin familj och inte se tillbaka på staden, eftersom den ska ödeläggas. När staden sedan förstörs ser Lots hustru enligt berättelsen tillbaka mot den, och blir då till en saltstod. Också grannstaden Gomorra och omgivande marker ödelades. (källa)
  4. i Salomos vishet 10:6 betecknande städer om vilkas ondska en rykande ödemark vittnar, ofullgångna frukter och en saltstod, traditionellt associerade med Sodom, Gomorra, Segor, Adama och Seboim. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.