Satellittelefon Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder satellittelefon, varianter, uttal och böjningar av satellittelefon

Satellittelefon synonym, annat ord för satellittelefon, vad betyder satellittelefon, förklaring, uttal och böjningar av satellittelefon.

Vad betyder och hur uttalas satellittelefon

Satellittelefon uttalas satell|it|tele|fon och är ett substantiv.

Ordformer av satellittelefon

Singular

satellittelefon
obestämd grundform
satellittelefons
obestämd genitiv
satellittelefonen
bestämd grundform
satellittelefonens
bestämd genitiv

Plural

satellittelefoner
obestämd grundform
satellittelefoners
obestämd genitiv
satellittelefonerna
bestämd grundform
satellittelefonernas
bestämd genitiv

Satellittelefon är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet satellittelefon

  1. En satellittelefon är en portabel telefon som kommunicerar direkt med kommunikationssatelliter i bana runt jorden. Beroende på vilket system som används, kan en satellittelefon ha täckning i allt från en begränsad region till globalt över hela världen.
  2. En modern satellittelefon är ungefär lika stor som en större mobiltelefon. Tidigare modeller var betydligt otympligare och hade ofta även en stor teleskopisk antenn. I dag har telefonerna blivit betydligt mindre. Satellittelefoner används flitigt av människor som vistas på avlägsna platser eller på platser som av andra skäl saknar pålitliga kommunikationssystem. Exempel på användare av satellittelefoner är journalister, äventyrare och forskare. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.