Schampo Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder schampo, varianter, uttal och böjningar av schampo

Schampo synonym, annat ord för schampo, vad betyder schampo, förklaring, uttal och böjningar av schampo.

Vad betyder och hur uttalas schampo

Schampo uttalas schampo och är ett substantiv -t -n.

Schampo betyder:

Ordformer av schampo

Singular

schampo
obestämd grundform
schampos
obestämd genitiv
schampot
bestämd grundform
schampots
bestämd genitiv

Plural

schampon
obestämd grundform
schampons
obestämd genitiv
schampona
bestämd grundform
schamponas
bestämd genitiv

Schampo är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Schampo på Engelska

  • shampoo - (hair) shampoo

Hur används ordet schampo

  1. Hampasorter som primärt används för sina fibrers skull karaktäriseras av långa stjälkar och klent grenverk. En av dessa högväxande varianter kallas Futura. Efterfrågan på dessa fibrer har de senaste decennierna ökat, bland annat då man tagit fram nya beredningsmetoder, som även gör fibrerna lämpliga för textilindustri. Ur växtens frön kan man utvinna hampolja, vilken kan användas vid framställning av matolja, smörjmedel, tvål, schampo, och som bränsle. Hampa är även intressant som biobränsle i form av briketter och som möjlig snabbväxande råvara i etanolframställning från cellulosa. Hampafibrer hålls fortfarande för att vara starka och tåliga. En av nackdelarna med tågvirke av hampa att hampan är känslig för röta och måste behandlas med tjära. Den kallas då drevgarn. Hampans känslighet gjorde att hampan fick konkurrens av bland annat manilla, som är en helt annan växt även om den ibland kallats för manilahampa (eller manillahampa). Frukten är en liten nöt som kallas hampafrö. Fågelfrö i olika blandningar som köps i dagligvaruhandeln innehåller ofta frön från industrihampa med mindre än 0,2 procent tetrahydrocannabinol (THC). (wikipedia.org)
  2. Hårbalsam (även conditioner efter engelskans hair conditioner) är en cremeliknande hårvårdsprodukt som används efter att håret tvättats med schampo. Balsam används för att motverka shampots avfettande effekter, genom att bland annat tillsätta olika fetter. Detta skyddar håret, gör det mer lättkammat och ger det ett glansigare utseende. (wikipedia.org)
  3. Parfymer kan finnas i olika koncentrationsgrad i form av parfymextrakt, eau de parfum, eau de toilette och eau de Cologne. Samma parfym kan också användas i andra produkter, som tvål, deodorant, rumsprej, med mera. Parfymerade produkter är vanliga i hushållskemikalier – till exempel tvättmedel, rengöringsmedel och diskmedel – men också i hygienartiklar som schampo, hudlotion med mera. Doftämnen bryts ner, försämras eller på annat sätt förändras om de utsätts för hetta, ljus, eller luft. (wikipedia.org)
  4. Pepparmint eller pepparmynt är ett uppfriskande, starkt smakämne som utvinns ur växten pepparmynta. Smakgivande huvudbeståndsdel i pepparmint är mentol. Pepparmint har många användningsområden. Den finns i bland annat godis, tandkrämer, schampo och olika slags hudkrämer och oljor. (wikipedia.org)
  5. Schampo, schamponeringsmedel, är en hygienprodukt för rengöring av hår och hårbotten. 'Schampo' är ett lånord från hindins champo, som är imperativformen av verbet champna, "att trycka, knåda, massera". (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.