Schillerstövare synonym, annat ord för schillerstövare, vad betyder schillerstövare, förklaring, uttal och böjningar av schillerstövare.

Vad betyder och hur uttalas schillerstövare

Schillerstövare uttalas schiller|stöv|are och är ett substantiv.

Schillerstövare betyder:

Ordformer av schillerstövare

Singular

schillerstövare
obestämd grundform
schillerstövares
obestämd genitiv
schillerstövaren
bestämd grundform
schillerstövarens
bestämd genitiv

Plural

schillerstövare
obestämd grundform
schillerstövares
obestämd genitiv
schillerstövarna
bestämd grundform
schillerstövarnas
bestämd genitiv

Schillerstövare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet schillerstövare

  1. Schillerstövare är en hundras från Sverige, en av fyra stövare. Den har fått sitt namn efter sin skapare, lantbrukare Per Schiller i Stenungsund.
  2. På Konungens jaktklubbs hundutställning 1886 visade han två hundar som fick första pris, dessa som kunde ledas tillbaka till Kavlås i Västergötland räknas som rasens stamfar och stammor. Dessa båda hundar var syskon och parades med varandra. De flesta schillerstövare har dem i sin härstamning. I deras härstamning fanns schweiziska stövare och engelsk harrierblod från England med visst inslag från södra Tyskland. Genom målinriktad avel blev rasen snabbt konsoliderad och erkändes som egen ras redan 1907, först av de svenska stövarraserna. Numerärt har den alltid varit ungefär hälften så stor som hamiltonstövaren. Stamboken slöts 1953, men på senare år har rasen gått tillbaka så mycket att man varit tvungen att korsa in serbski gonic och schweiziska stövare för att undvika inavel.
  3. Som andra stövare är den en drivande hund som används vid jakt på räv och hare. Rasen är lätt att få rådjursren, det vill säga att den inte driver rådjur eller hjort. Den är livlig i spårarbetet och spårsäker och har ett välljudande drevskall. För att bli champion på utställning måste en schillerstövare ha meriter från jaktprov för drivande hund. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Schillerstövare Synonymer Betyder Uttal