Segermål Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder segermål, varianter, uttal och böjningar av segermål

Segermål synonym, annat ord för segermål, vad betyder segermål, förklaring, uttal och böjningar av segermål.

Vad betyder och hur uttalas segermål

Segermål uttalas seger|mål och är ett substantiv.

Segermål är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet segermål

1. Europamästare blev Västtyskland som var turneringens bästa lag tillsammans med finalisten Belgien. Finalhjälte blev Horst Hrubesch som gjorde Västtysklands segermål. Det västtyska laget sågs som turneringens stora positiva inslag med många nya unga talanger i laget som Bernd Schuster, Hans-Peter Briegel, Horst Hrubesch, Hansi Müller och Karl-Heinz Rummenigge. (källa)
  2. Trots allt var det hans excellenta försvarsspel som hjälpte Man United till ligasegern och tillsammans med Steve Bruce i försvaret skapade de ett av de bästa mittbacksparen i klubbens historia. Säsongen 1992-93 gjorde han ett minnesvärt mål i den sista hemmamatchen mot Blackburn. På tilläggstid slog han en frispark nere vid stolproten strax utanför straffområdet, och satte segermålet 2-1. Det var hans första mål för säsongen och sammanfattade just en otrolig säsong för Man United. Han var partner med Bruce i mittförsvaret praktiskt taget alla matcher tills Bruce lämnade för Birmingham gratis i slutet av säsongen 1995-96. De följande året såg man Pallister spela med David May eller Ronny Johnsen, vilket ledde till Uniteds 4:e ligatitel på fem säsonger. (källa)
  3. Hummels var ordinarie i det tyska VM-laget i Brasilien 2014. Han gjorde mål i VM-debuten mot Portugal när han nickade in 2–0. Han nickade även in segermålet i kvartsfinalen mot Frankrike för sitt Tyskland där matchen slutade 1-0. Han blev världsmästare med Tyskland i VM 2014 i Brasilien. (källa)
  4. Säsongen 2002 vann klubben Division 2 Västra Götaland och fick kvala till Superettan mot Falkenbergs FF, men förlorade på bortamålsregeln. Hela 11 supporterbussar fylldes inför bortamatchen till Falkenberg och det som kom att kallas för "snömatchen". Snön föll under natten mot lördagen i Falkenberg och folk gick man ur huse för att skotta fram planen. Ett snötäckt Falkenberg väntade, men också en härlig grön fotbollsplan i detta vinterlandskap. FC Trollhättan tog ledningen med 1-0 i slutet av första halvlek och hade god kontroll på händelserna i den andra halvleken. I slutminuterna lyckades dock Falkenberg vända till 2-1 och Henrik Bertilsson skarvnickade in segermålet som tog Falkenberg till Superettan i den 86:e minuten. (källa)
  5. Elbouzedi lämnade Inverness den 31 augusti 2018, efter att båda partnerna valt att avsluta kontraktet med ömsesidigt samtycke efter en skadefullsäsong där han endast kom till spel i en match under säsongen 2018/19, vilket var en cup-seger mot Cove Rangers. Den 7 november 2018 presenterades Elbouzedi av den irländska klubben Waterford FC. Debuten för Waterford skedde i seriepremiären, hemma mot Shamrock Rovers inför 4 152 åskådare på Waterford Regional Sports Centre den 15 februari 2019.Elbouzedi startade matchen under ledning av den irländske managern Alan Reynolds och han spelade hela matchen då hemmalaget tappade 1–0 till 1–2 där segermålet kom på stopptid med matchens sista spark. (källa)
  6. Lidheim värvades till Kalmar 1971 av senare landslagstränaren Lars "Laban" Arnesson. Lidheims spelstil var den hos en energisk grovjobbare. Lidheim kunde inte alltid vara säker på sin plats i startelvan men spelade ändå de flesta matcherna för KFF. Lidheim spelade en stor roll för avancemanget till allsvenskan under säsongen i Div 2 1975. Under hösten 75 spelade Håkan sin bästa fotboll och gjorde mål 4 matcher i rad med början när det endast var sex omgångar kvar av serien. I sista omgången blev Lidheim i andra halvlek utbytt mot Kjell Nyberg som gjorde segermålet i 3-2 vinsten mot Västra Frölunda som innebar säkrat avancermang till allsvenskan 1976. Totalt gjorde Håkan 299 matcher för KFF och 36 mål. I allsvenskan blev det 40 matcher och ett mål. Parallellt med klubblagen spelade Lidheim även i "Ölandslaget i fotboll". (källa)
  7. VM-slutspelet betecknas ofta som ett tråkigt VM med medelmåttigt spel. Västtyskland, som allmänt ansågs vara VM:s genomgående bästa lag, slog Argentina i finalen. Argentina hade fått kritik på grund av "gnetspel" genom hela turneringen - detta hade dock lett fram till möjligheten att försvara VM-guldet från 1986. Finalen var dålig spelmässigt och avgörandet föll först i den 85:e minuten då en argentinsk försvarare drog ner Rudi Völler i straffområdet. På den påföljande straffen gjorde Andreas Brehme det tyska segermålet. Tyskarna gick igenom turneringen obesegrade. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.