Ser Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ser, varianter, uttal och böjningar av ser

Ser synonym, annat ord för ser, vad betyder ser, förklaring, uttal och böjningar av ser.

Synonym till ser

Hur används ordet ser

  1. Under tiden slutar skilsmässoadvokaten Robert Philip (Patrick Dempsey) precis jobbet och åker iväg för att hämta sin dotter, Morgan (Rachel Covey). I taxin på vägen hem berättar han för henne att han tänker fria till sin flickvän, modedesignern Nancy Tremaine (Idina Menzel), som Morgan inte gillar. När taxin stannar ser Morgan Giselle uppe vid en skylt av ett slott. Hon hoppar ur taxin och Robert tvingas följa efter henne. De hinner precis fram för att fånga Giselle då hon ramlar ner från skylten. Robert och Morgan tar med Giselle hem och låter henne stanna över natten. (källa)
  2. Norra Landsbergets topp ligger på 217 m ö.h. På toppen finns ett luftbevakningstorn sedan andra världskriget. Det är en utmaning att klättra upp i tornet, Det är många som inte klarar av det på grund av höjdskräck, därför att tornet och trappan upp är luftigt byggda. Väl uppe i tornet är utsikten fantastisk. Närmast ligger skogen, öster ut ligger Åmänningen och man ser över till Oljeön och Ängelsberg. På nära håll ser man den idylliska viken med det lilla samhället Djupnäs. Åt nordöst ser man skogarna ända upp till Norberg. Rakt norrut ligger Fagersta. Söderut ser man TV-masten i Lillhärad. Vid tornets fot finns ett vindskydd och en grillplats. (källa)
  3. Neurologiska laboratorieförsök har visat att det finns tre olika stadier av transtillstånd. I det första stadiet lurar hjärnan sig själv att se ett antal olika geometriska former. Dessa former framträder i starka pulserande färger som kan blinka och röra sig. Man ser dem oavsett om man har ögonlocket stängt eller öppet. Denna syn kallas med ett finare ord för entoptiska fenomen. Nervimpulser från hjärnan skickas till ögat och retar en nerv som sedan sänder tillbaka denna felaktiga information. Hur formerna ser ut är kulturellt obetingat. (källa)
  4. Värmekamera, även kallad termisk kamera eller det mindre specifika infraröd kamera, är en anordning som fångar en bild på infraröd strålning, som en vanlig kamera fångar en bild på synligt ljus. Istället för det synliga ljuset på 400–700 nm "ser" värmekameran vanligtvis i området 5 000–14 000 nm (5-14 µm). Värmekameror för kortare våglängder, 1000–5000 nm (1–5 µm) kallas för termisk kortvågs-kamera, men det är vanligare med engelska SWIR (Short Wave Infra Red). (källa)
  5. Nominatformen av fisktärna mäter 34–37 centimeter och har ett vingspann på 70–80 centimeter. Den väger 97-146 gram. Fisktärnan är mycket lik silvertärnan men till skillnad från denna har fisktärnan lite grövre huvud och kropp och något bredare vingar. Som helhet ser fisktärnans vingar i flykten ut att sitta på mitten av kroppen medan silvertärnans ser ut att sitta längre fram. Detta kan dock vara svårt att se i vissa betraktelsevinklar. När fisktärnan står upp ser man även att den i jämförelse med silvertärnan har längre ben. (källa)
  6. Alförrädaren är en medelstor and med en längd på 42–48 cm och ett vingspann på 68–77 cm. Den har ett fyrkantigt huvud med platt hjässa och förhållandevis lång stjärt. Den har en grå, lång och ganska fyrkantig näbb med rak överkant. I flykten ser den lång- och smalvingad ut och den ser bukig ut som en sjöorre. Den har en lätt och snabb flykt. Adult hane i praktdräkt (november–juni) är i det närmaste omisskännlig, det enda den skulle kunna tänkas att likna är alfågel. Kroppssidorna är vita med en rosabeige ton som syns bäst framme på bröstet. Akterpartiet är svart och likaså ryggen och en ring runt halsen. Huvudet är vitt så när som på en svart ring runt det likaså svarta ögat. Den har svart haka och en ljusgrön fläck i nacken och en till, inte lika markerad fläck framför ögat. Den har även en svart prick på bröstsidan som är synlig precis ovanför vattenlinjen när fågeln simmar. (källa)
  7. En tidningsrubrik berättar om en olycka som inträffat uppe i ishavet och man ser en bild av två nödställda i ett tält på polarisen. Gulls far säger nu till Gunnar att han nu har chansen att visa vad hans flygmotor går för och Gunnar flyger sin väg. Under tiden är Gull hemma hos Gustavs mor medan denne är ute och flyger. Gustavs mor är övertygad om att gammal kärlek rostar aldrig. De ser nu i tidningen att Werners motorfabrik skickat ut ett undsättningsplan. Gull ringer till sin far och ber honom kalla hem Gunnar. Denne är dock redan långt på väg och planet drabbas av nedisning och han måste skicka ut nödsignaler där han befinner sig över ett stormigt hav. (källa)
  8. Bengt arbetar som chaufför i ett garage ägt av direktör Malmqvist. Bengt berättar för sin kamrat, mekaniker Håkansson, om den drömflicka han nyss har mött, "hon den enda". På midsommarafton ser man Eva tillsammans med sin väninna och arbetskamrat Karin, som tycker att Eva skall skaffa sig sällskap. Bengt, som olovandes lånat en bil i garaget, träffar nu åter Eva ute på stan. Han övertalar henne efter många om och men att följa med honom på utflykt i bilen. Hon tycker dock fortfarande att han trots allt är ganska framfusig. (källa)
  9. Herren producerar begär. Slaven producerar tillfredsställelse. Trots slavens formellt underordnade ställning är slaven dock mer självständig. Herren som "herre" förutsätter slaven. Slaven är perverterad, en icke-människa. När herren möter slavens blick ser han inte ett annat medvetande. Han ser istället en förtingligad livsform. En livsform som finns till för herren. Herren möter omvärlden/tingen/föreställningar genom slavens förmedling. Slavens kontakt med omvärlden är oförmedlad, renare. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.