Servo Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder servo, varianter, uttal och böjningar av servo

Servo synonym, annat ord för servo, vad betyder servo, förklaring, uttal och böjningar av servo.

Vad betyder och hur uttalas servo

Servo uttalas servo och är ett substantiv -n.

Servo betyder:

Ordformer av servo

Singular

servo
obestämd grundform
servos
obestämd genitiv
servon
bestämd grundform
servons
bestämd genitiv

Servo är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Servo på Engelska

  • Servo, företräde

Hur används ordet servo

  1. Servo betyder slav, tjänare och är en förled till ord som servomotor, servostyrning, servobroms, servoteknik med mera. I dagligt tal används servo som förkortning för alla dessa betydelser, och sammanhanget avgör då vad man egentligen menar.
  2. Servo handlar i grunden om att man använder en motor eller annan yttre kraft för att förstärka eller förflytta handkraften (eller annan svag kraft) vid styrning av tekniska apparater. Med hjälp av servo kan man exempelvis styra ett stort passagerarfartyg med en minimal styrspak (joystick). Om styrreglaget anger önskat läge på det som ska styras, finns ofta en lägesavkännare på den styrda delen och en reglerutrustning som avgör vilken kraft som servomotorn behöver lägga an i varje ögonblick för att uppnå det önskade läget på tillräcklig kort tid utan att man får en överreaktion.
  3. Ett servo i en radiostyrd modellbil är en liten elektrisk motordriven enhet som kopplas till en mottagare. Servots uppgift är att reglera olika delar av modellen via impulser från mottagaren.
  4. Beroende på vad det rör sig om för modell, så behövs olika antal servon. En radiostyrd bil med förbränningsmotor behöver normalt två servon, ett som reglerar bränsle- och syretillförseln och ett som reglerar styrningen av framhjulen. Flygplan, helikoptrar och andra avancerade modeller kan behöva 4 eller fler servon.
  5. Det finns servon med varierande storlek, styrka, snabbhet, vikt osv. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.