Sibirisk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sibirisk, varianter, uttal och böjningar av sibirisk

Sibirisk synonym, annat ord för sibirisk, vad betyder sibirisk, förklaring, uttal och böjningar av sibirisk.

Vad betyder och hur uttalas sibirisk

Sibirisk uttalas sibir|isk och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av sibirisk

Böjning (i positiv) sibirisk en ~ + subst. sibiriskt ett ~ + subst. sibiriska den/det/de ~ + subst. sibiriske den ~ + mask. subst.

Sibirisk är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Sibirisk på Engelska

  • Siberian

Hur används ordet sibirisk

  1. Sibirisk gentiana (G. decumbens). (källa)
  2. Släktet finns i hela Nordamerika från polcirkeln till centrala Mexiko. Arten sibirisk jordekorre lever i Eurasien från Nordeuropa till Korea, norra Kina och Japan. (källa)
  3. Den kan vara mycket svår att särskilja ifrån amerikansk och sibirisk tundrapipare, medan den lättare skiljs ifrån kustpipare som saknar de gula tonerna i fjäderdräkten och som i flykten har bredare vingar som inte är lika spetsiga. (källa)
  4. Materials förmåga att utsända ljus efter de har blivit belysta. Används på vissa urtavlor eller i brandskyddsskyltar. Material med denna egenskap är svavelföreningar med kalcium, barium och strontium. Även materialen (sibirisk) topas, krita, kalciumfosfat, aragonit (fosforescera) uppvisar samma fenomen men i lägre intensitet (brytbarhet). Det utsöndrade ljuset har mindre intensitet än belysningen och lystiden är i vissa fall mycket kort. Med hjälp av Becquerels fosforoskop kan fosforescenstidens (lystidens) längd bestämmas. (källa)
  5. sibirisk eldmård (Mustela sibirica). (källa)
  6. Sibirisk piplärka (Anthus hodgsoni). (källa)
  7. De båda arterna sibirisk knölsvärta och amerikansk knölsvärta, vars utbredningar svärtan möter i öster och som förekommer i östra Asien och Nordamerika, kategoriserades tidigare som underarter till svärtan och vissa gör det fortfarande. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.