Simplex Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder simplex, varianter, uttal och böjningar av simplex

Simplex synonym, annat ord för simplex, vad betyder simplex, förklaring, uttal och böjningar av simplex.

Vad betyder och hur uttalas simplex

Simplex uttalas simpl|ex och är ett substantiv -et; pl. simplex.

Simplex betyder:

Ordformer av simplex

Singular

simplex
obestämd grundform
simplex
obestämd genitiv
simplexet
bestämd grundform
simplexets
bestämd genitiv

Plural

simplex
obestämd grundform
simplex
obestämd genitiv
simplexen
bestämd grundform
simplexens
bestämd genitiv

Simplex är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet simplex

  1. Sparganium simplex Hudson (wikipedia.org)
  2. Det är inte alltid som alla telefoner för ett visst frekvensband har tillgång till alla kanalerna i bandet. Man bör då välja en kanal som alla man vill tala med har tillgång till. En grupp som samarbetar med hjälp av kommunikationsradio använder ofta en viss kanal, men då två olika grupper inom hörbarhetsområdet råkat välja samma kanal kan man vara tvungen att byta. I vissa frekvensband finns en allmänt använd anropskanal på vilken man kan berätta på vilken arbetskanal samtalet skall fortsätta. Man kan också privat komma överens om en anropskanal. Vid konfidentiell överföring används ibland en teknik där frekvens skiftas snabbt mellan kanaler så att en obehörig lyssnare inte hänger med, eller digital krypterad trafik, men på många frekvensband är detta otillåtet. Vanligen används samma frekvens (simplex) för sändning och mottagning, vilket innebär att bara en kan tala åt gången. (halv-duplex använder två frekvenser). (wikipedia.org)
  3. Verbascum simplex Hoffmanns. &, Link (wikipedia.org)
  4. inom medicin, mot till exempel torra ögon (Oculentum Simplex APL) eller som purgativ. (wikipedia.org)
  5. Pentagrammet är känt inom mystiken som en magisk symbol. Inom matematiken kallas pentagrammet för simplex s4. (wikipedia.org)
  6. Kommunikationen med en trådlös personsökare är enkelriktad, simplex, vilket gör att mottagaren ej behöver en komplicerad och dyr radiosändare med tillhörande strömförsörjning, till skillnad från till exempel en mobiltelefon som drar betydligt mer ström. Superheterodynprincipen är en enkel och beprövad teknik som medger konstruktion av små strömsnåla mottagare. Eftersom personsökaren inte sänder ut några radiosignaler lämpar den sig väl i miljöer som är känsliga för störningar, till exempel på sjukhus och i teknikintensiv fabriksmiljö. (wikipedia.org)
  7. var. simplex (Bunge) Rehder (wikipedia.org)
  8. Inom geometri är ett simplex, ibland kallat hypertetraeder, en n-dimensionell motsvarighet till en triangel eller tetraeder. Ett n-simplex är den enklast möjliga polytopen i n-rummet, och en regelbunden polytop (och tillika ett regelbundet simplex) om alla dess sidor är av samma längd. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.