Sintra Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sintra, varianter, uttal och böjningar av sintra

Sintra synonym, annat ord för sintra, vad betyder sintra, förklaring, uttal och böjningar av sintra.

Vad betyder och hur uttalas sintra

Sintra uttalas sintra och är ett verb -de.

Sintra betyder:

Ordformer av sintra

Aktiv

sintra
infinitiv
sintrar
presens
sintrade
preteritum
sintrat
supinum
sintrande
presens particip
sintra
imperativ

Passiv

sintras
infinitiv
sintras
presens
sintrades
preteritum
sintrats
supinum

Perfekt particip

sintrad en
~ + subst.
sintrat ett
~ + subst.
sintrade den/det/de
~ + subst.

Sintra är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet sintra

  1. Den näst vanligaste typen av verk, där pelleten först transporteras genom bandugn (grate), där de torkas samt börjar sintra. Efter graten åker kulorna vidare genom en roterugn (kiln), där sintringen fortsätter i en temperatur på ca 1300°C. Kulorna faller sedan ned i en kylare, vilken fungerar som en värmeväxlare som återför varm processgas till bandugnen, där sintringen färdigställs. (wikipedia.org)
  2. Ölands södra udde är det enda kulturlandskapet i Sverige som är klassat av Unesco. Några andra kulturlandskap på Unescos lista är Tongariro nationalpark, Uluru-Kata Tjuta nationalpark, Risterrasserna i Cordilleras, kulturlandskapet i Sintra i Portugal samt Porto Venere, Cinque Terre och öarna Palmaria, Tino och Tinetto i Italien. (wikipedia.org)
  3. Sintra är en stad och kommun i Estremadura, Portugal. Staden ligger på ett 300 meter högt berg som också heter Sintra. Folkmängden är cirka 33 000. Sintra har anor från 1100-talet då den bildades och är upptagen på Unescos världsarvslista. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.