Sits Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sits, varianter, uttal och böjningar av sits

Sits synonym, annat ord för sits, vad betyder sits, förklaring, uttal och böjningar av sits.

Synonymer till sits

Vad betyder och hur uttalas sits

Sits uttalas sits och är ett substantiv -en -ar.

Sits betyder:

Ordformer av sits

Singular

sits
obestämd grundform
sits
obestämd genitiv
sitsen
bestämd grundform
sitsens
bestämd genitiv

Plural

sitsar
obestämd grundform
sitsars
obestämd genitiv
sitsarna
bestämd grundform
sitsarnas
bestämd genitiv

Sits är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Sits på Engelska

  • seat - seat of a chair
  • lie - of the cards, order of players find oneself in a tough spot

Hur används ordet sits

  1. En gunga är en sits med lodräta rep eller kedjor fästa i en ställning eller en trädgren. Sitsen kan bestå av en träplanka, gummi, plast eller ett däck. Den sittande på denna kan utföra en pendelrörelse, alltså gunga, fram och tillbaka, antingen genom att någon puttar på eller genom egen kraft. (källa)
  2. Kaleschen och barouchen var båda två högklassiga hästvagnar med lågställda vagnskroppar, som skulle likna en liten båt, och därmed var lättare att kliva på och ur. Suffletten var tunn och lämpade sig därför inte för dåligt väder men däremot som skydd mot solen under sommaren. Denna var oftast gjord av fint linne eller siden, oftast i svart, mörkt grönt eller brunt. På kaleschen kunde kusken sitta antingen framtill på vagnen eller på en sits på sidan. De flesta modeller hade fyra hjul, med mindre hjul fram än bak, men en del hade två medelstora hjul. (källa)
  3. Kontorsstolen (skrivbordsstol) används idag på de allra flesta arbetsplatserna och i hemmet. Det som skiljer en kontorsstol från en annan stol anses vara att den går att rotera, detta tack vare att stolens fötter och sits är sammankopplade med ett centralt placerat ben. Det är även vanligt att kontorsstolen har hjul. (källa)
  4. Kundvagnar har oftast en stomme av stål, en vagnkorg av stålnät och länkhjul. Normalt har också kundvagnar baktill vid handtaget en sits för barn att sitta i. Kundvagnar är vanligen konstruerade så att flera kundvagnar kan köras ihop med varandra på ett sätt som påminner om ett teleskop. Kundvagnarna brukar därför vara smalare framtill än baktill. De är lite koniskt formade för denna funktion. (källa)
  5. En kökssoffa är en soffmöbel för kök som fungerar som en bäddsoffa så att den med handkraft kan göras om till säng. Inuti kökssoffan finns ofta ett förvaringsutrymme. Kökssoffor har till skillnad mot många andra soffor inte stoppat ryggstöd eller armstöd. Ibland saknar kökssoffan även stoppad sits och då kan tunna separata soffdynor användas för att den ska bli bekvämare att sitta i. (källa)
  6. En munkstol är en sittmöbel som var särskilt populär under nationalromantiken. Munkstolen är uppbyggd av tre raka, lodräta stolpar som både utgör ben och bär upp armstöden. Mellan dessa finns en vågrät, triangelformad sits vars spets pekar bakåt. Munkstolar är ofta försedda med hemvävda, tunna dynor i ylle. De är relativt obekväma att sitta i. (källa)
  7. Senast under början av 1700-talet började stolar med en tjock träsits med sittvänlig form och infästa svarvade pinnar till ben och ryggstöd tillverkas i sydöstra England. Enligt tradition har pinnstolen sju pinnar i ryggen och fyra pinnar till ben. De fick så småningom namnet windsorstol, eventuellt efter staden Windsor, som var en handelsplats för leverans av stolar till London. (källa)
  8. Inom den klassiska ridningen finns även mindre skillnader. Inom dressyren rider ryttaren på långa stigläder för att sitta ner i sadeln även i trav eller galopp medan en hoppryttare kortar sina stigläder för att lättare kunna ställa sig i fältsits över hästen när den hoppar. Men i grund och botten härstammar all slags ridkonst från Xenofons läror under antiken. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.