Självklarhet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder självklarhet, varianter, uttal och böjningar av självklarhet

Självklarhet synonym, annat ord för självklarhet, vad betyder självklarhet, förklaring, uttal och böjningar av självklarhet.

Synonym till självklarhet

Andra språk

Självklarhet på Engelska

  • obvious

Hur används ordet självklarhet

  1. Om inte Miljöpartister klamrade sig fast vid kejsarens nya kläder, skulle Sverige också mer målmedvetet kunna satsa på till exempel tekniken att binda koldioxid. Det borde vara en självklarhet om man tar försiktighetsprincipen på allvar. (källa)
  2. Men alla organisationer har inte hängt med och saknar fortfarande vissa roller. Det är ingen självklarhet att det finns någon som har koll på integritetsfrågorna, även om det blivit aktuellt nu med GDPR, det är heller ingen självklarhet att det finns någon som har extra koll på tillgängligheten eller sökmotoroptimering konstaterar Pär Lannerö. (källa)
  3. After Shave) så består ett skämt av 100% självklarhet och 100% överraskning. Med andra ord, ett skämt består av 200%. Baserat på den bekanta situationen, tror publiken att den kan gissa sig till hur berättelsen kommer att sluta. Nästa steg är dock en presentation av något helt oväntat ur publikens synvinkel, eller en omtolkning av situationen på ett mindre vanligt sätt. Om den omtolkningen (som bryter mot publikens förväntningar) sker på ett trovärdigt sätt (till exempel om den bygger på olika yrkesgruppers syn på samma situation) snarare än bara är slumpmässig kan det framkalla humor. (källa)
  4. Kammarjungfru, kammarflicka eller kammarpiga är en flicka eller kvinna anställd för att betjäna en dam och hjälpa till med till exempel kläder och skönhetsvård. Numera är denna kategori av husligt anställda mycket ovanlig, men förr i tiden var de en självklarhet i ett hushåll i Europas överklass, och förekom även ofta inom medelklassen. (källa)
  5. Småländsk ostkaka äts ofta ljummen med sylt (traditionellt klarbärssylt) och vispad grädde, men kan även ätas med till exempel mjölk eller glass. Den är en självklarhet på det småländska julbordet. (källa)
  6. Prutning är tekniken att genom muntlig förhandling sänka priset på en handelsvara. Att pruta är en självklarhet på många ställen på jorden. Prutning anses ibland mer acceptabelt under förhållanden där försäljningen är "inofficiell", till exempel vid köp eller försäljning av något begagnat. (källa)
  7. Tävlingar är öppna för både män och kvinnor, under förutsättning att deltagarna har den typ av tävlingslicens som krävs. Det finns dessutom bestämmelser om hur förarna ska vara utrustade. Hjälm är en självklarhet, men i tävlingssammanhang är också följande obligatoriskt: skinställ, stövlar, handskar och ryggskydd. Sporten är idag mycket säker tack vare nyutvecklade skyddsmaterial för förarna. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.