Skepnad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skepnad, varianter, uttal och böjningar av skepnad

Skepnad synonym, annat ord för skepnad, vad betyder skepnad, förklaring, uttal och böjningar av skepnad.

Synonymer till skepnad

Vad betyder och hur uttalas skepnad

Skepnad uttalas skep|nad och är ett substantiv -en -er.

Skepnad betyder:

Ordformer av skepnad

Singular

skepnad
obestämd grundform
skepnads
obestämd genitiv
skepnaden
bestämd grundform
skepnadens
bestämd genitiv

Plural

skepnader
obestämd grundform
skepnaders
obestämd genitiv
skepnaderna
bestämd grundform
skepnadernas
bestämd genitiv

Skepnad är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Skepnad på Engelska

  • figure, shape, guise - he saw a white form disappear through the door

Hur används ordet skepnad

  1. En gestalt (av tyska: Gestalt, "skepnad", "form", "figur") är en isolerad, avgränsad, sluten och strukturerad helhet vars egenskaper inte kan reduceras till egenskaperna hos dess delar. (källa)
  2. Huld var en völva eller sejdkona i Ynglingasagan. Hon fick av drottning Driva i uppdrag att döda den svenske sagokungen Vanlande, då han trots löfte inte återkom till henne. Trollkvinnan kvävde honom i skepnad av en mara. På uppmaning av kung Visburs söner trollade hon sedan så, att Ynglingarnas ätt alltid hemsöktes av släktmord. I en mot slutet av medeltiden avfattad isländsk berättelse omtalas Huld som Odens älskarinna och moder till halvgudinnorna Torgerd och Irpa. (källa)
  3. En i Bohuslän vanligt förekommande båttyp är bohusjullen eller långedragsjullen. Vanligt är att den är byggd i furu på ekspant. Jullen användes för till fiske och transport, samt i modernare skepnad till nöjessegling. (källa)
  4. Energi och entropi är två mycket viktiga begrepp i nästan all kemi. Kemiska substanser klassificeras efter deras struktur, skepnad, såväl som deras kemiska sammansättning. De kan analyseras med hjälp av olika metoder inom kemisk analys, exempelvis med spektroskopi och kromatografi. (källa)
  5. IV. Efterspel, utmattad Leda och/eller svan V. Zeus i dubbel skepnad, mansklädd svan VI. Svanens hals och huvud utformade som penis VII. Surrealistiska eller starkt stiliserade framställningar VIII. Svan eller detalj därav endast som attribut, antydningar IX. Travestier, svansubstitut och oklara Ledamotiv X. Svart svan XI. Flera svanar XII. Skämtsamma framställningar. (källa)
  6. Enligt en tolkning var det i Tyskland på 1600-talet som seden med lussekatt kom till. Enligt sägnen gav djävulen, i kattens skepnad, barn stryk, medan Jesus i form av ett barn delade ut bullar till snälla barn. För att hålla den ljusskygge djävulen borta färgades lussekatterna med den gula saffranskryddan. Saffranet tillkom under sent 1800-tal. (källa)
  7. Under Europas tidiga medeltid var monster ofta sammankopplat med religion. Monster kom allt närmare människans vardagliga liv, ofta i skepnad av demoner, spöken och djävulen men även i mindre spirituella former såsom vargar och björnar. I vissa delar av Europa ansågs även muslimer och judar vara monster. I senare medeltid blev även den kvinnliga kroppen allt mer synonymt med monsterbegreppet, då menstruationen ansågs vara något monstruöst och avskyvärt. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.