Skimrande synonym, annat ord för skimrande, vad betyder skimrande, förklaring, uttal och böjningar av skimrande.

Synonym till skimrande

Hur används ordet skimrande

  1. Trivialnamnet grizzly kommer från engelska. Det ursprungliga begreppet är grizzled – "gråskimrande" eller "gråsprängd"– vilket syftar på björnens päls. (wikipedia.org)
  2. Illerns storlek är olika beroende på kön. Hanarna blir mellan 30–46 cm och väger 0,5-1,5 kg medan honorna är 29–36 cm och väger 0,45-0,8 kg. Den har en mörkbrun päls med ljusare underull vilket ger den ett karakteristiskt skimrande utseende. På främre delen av huvudet har den ett ljust område, med en mörk mask kring ögonen och öronen har ljus kant. Teckningen uppvisar stora geografiska variationer. (wikipedia.org)
  3. En variant av kalcedon är hornsten (efter tyska Hornstein), en flintlik, hornaktigt skimrande bergart som huvudsakligen består av kiselsyra. Den består av mycket finkristallina, ogenomskinliga aggregat av kvarts och har en gråaktig till smutsbrun färg. Brottet har en hornaktig lyster. Hornsten är också en benämning på ekonomiskt ointressant jaspis. (wikipedia.org)
  4. Bromsar är kraftigt byggda och har ett stort huvud och stora, skimrande fasettögon. Mundelarna är stickande och sugande. Beroende på art varierar längden från 6 till 30 mm. De är snabba flygare och fäbromsen kan komma upp i en hastighet av 60 km/h. (wikipedia.org)
  5. I Aten och Sparta kände man, åtminstone under äldre tid, endast två chariter, vilka på förra stället kallades Auxo ("befordrarinna av växtlighet") och Hegemone ("anförarinna"), på det senare Kleta ("den ljudande") och Faenna ("den skimrande"). (wikipedia.org)
  6. Hanen i praktdräkt har en svartvit dräkt och ett skimrande grönsvart huvud med en stor vit fläck mellan näbben och ögat. Under sommaren anlägger hanen en eklipsdräkt då den liknar honan, men har mörkare brunt huvud, och ofta med delar av praktdräkten på vingarna. (wikipedia.org)
  7. kärnmjölk, det som är kvar när man vid smörframställning tagit bort så mycket fett som möjligt. Kallas ibland blåmjölk på grund av den blåskimrande färgen. (wikipedia.org)
  8. Mullvaden är ett litet djur som mäter 11 till 16 cm och väger 72 till 128 gram. Den har spetsig nos och en cylindrisk kropp som är täckt av tät skimrande mörk päls. Djuret är svartblåaktigt eller svartgråaktigt, undantagsvis kan den vara vit eller gulaktig av genetiska orsaker. Svansen är cirka 2,5 cm lång. (wikipedia.org)
  9. Hos djur skiljer man på pigmenterad färg, det vill säga selektiv absorption, och färger som skapas genom selektiv reflektion eller irisering där de två senare skapar skimrande ytor vars färger skiftar beroende på hur ljuset träffar ytan. Detta sker genom interferens ofta på grund av att flera tunna lager av material ligger ovanpå varandra. Exempel på detta är skimrande färger och effekter på fågelfjädrar och fjärilsvingar. (wikipedia.org)
  10. Pärlemorns skimrande lyster gör den populär i många kulturer som dekorationsmaterial i smycken eller i intarsia på exempelvis möbler och gitarrer. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Skimrande Synonymer Betyder Uttal