Skjutskola Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skjutskola, varianter, uttal och böjningar av skjutskola

Skjutskola synonym, annat ord för skjutskola, vad betyder skjutskola, förklaring, uttal och böjningar av skjutskola.

Vad betyder och hur uttalas skjutskola

Skjutskola uttalas skjut|skola och är ett substantiv -n skjutskolor.

Ordformer av skjutskola

Singular

skjutskola
obestämd grundform
skjutskolas
obestämd genitiv
skjutskolan
bestämd grundform
skjutskolans
bestämd genitiv

Plural

skjutskolor
obestämd grundform
skjutskolors
obestämd genitiv
skjutskolorna
bestämd grundform
skjutskolornas
bestämd genitiv

Skjutskola är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet skjutskola

  1. År 1867 inleddes skjut- och kastövningar för artilleribefäl på Tånga Hed i Västergötland. År 1885 bilades Artilleriskjutskola som en organiserad skjutskola för artilleriet. Skolan kom dock 1888 att delas i två skolor, Fältartilleriets skjutskola och Fästningsartilleriets skjutskola. Fästningsartilleriets skjutskola var en gemensam skjutskola för arméns och flottan fästningsartillerikårer, vilket inkluderade fästningar men även Vaxholms artillerikår och Karlskrona artillerikår. Dock avvecklades Fästningsartilleriets skjutskola och under åren 1902–1905 hänvisades elever till Fältartilleriets skjutskola. Dock återupprättades Fästningsartilleriets skjutskola 1905 för arméns och flottan fästningsartillerikårer. Från 1910 omfattade även skolan positionsartilleriet och antog därmed namnet Fästningsartilleriets och positionsartilleriets skjutskola. Den 31 maj 1918 sammanslogs de två artilleriskolorna, Fältartilleriets skjutskola och Fästningsartilleriets och positionsartilleriets skjutskola, till en skola och bildade Artilleriets skjutskola, vilken förlades till Marma skjutfält och Karlsborgs garnison. Skolan organisation var dock initialt en försöksorganisation, men fick den 17 juli 1920 en fastställd organisation och från 1926 en chef året om. Den 15 oktober 1942 antog skolan namnet Artilleriskjutskolan. (källa)
  2. Minié var kapten och tjänstgjorde som lärare vid skjutskolan i Vincennes 1852-1858 samt som föreståndare för en vapenfabrik och skjutskola i Kairo 1858-1878. År 1849 upfann han expansionskulan, vilken i sin bakre del hade en urholkning, i vilken krutgasen trängde in vid skottlossningen och pressade ut kulans väggar i räfflorna. Detta hade förut skett medelst slag av laddstocken. Dessa kulor sköts med de efter honom benämnda miniégevären. (källa)
  3. 2. kompaniet, jagarflygskola och skjutskolor samt utbildning av flygmekaniker för dessa skolor och för flygdetachementen med förläggning vid Malmslätt, Hästholmen, Östersund och Boden. (källa)
  4. Fram till den 30 juni 1994 fanns Värmlands regemente och Värmlands försvarsområde (I 2/Fo 52) och Värmlandsbrigaden (IB 2) i Karlstads garnison, lokaliserade till Kasernhöjden. Förbanden kom genom försvarsbeslutet 1992 att samlokaliseras med Bergslagens artilleriregemente (A 9) och Artilleriets skjutskola (ArtSS) inom Kristinehamns garnison. Staden har även rymt ett antal viktigare militära staber som Bergslagens militärområdesstab (Milo B) och 16. arméfördelningensstaben, vilka var lokaliserade till fastighetskomplexet Karolinen. (källa)
  5. På tornets topp vajar den tretungade svenska flaggan, det har den gjort sedan 1660-talet. När marinen i form av Kustartilleriets skjutskola lämnade Kastellet 1990 halades örlogsflaggan ner för gott, trodde man, men allmänheten, och framför allt Fartygschefen på dåvarande kustkorvetten HMS Stockholm protesterade. (källa)
  6. Flygvapnets flygbefälsskola (FBS) bildades vid Kallax flygplats i Luleå den 17 maj 1943 under namnet Flygvapnets bomb- och skjutskola. År 1968 flyttades skolan till Malmen, och blev en del av Östgöta flygflottilj (F 3). Den 1 juli 1974 bildade skolan tillsammans med Målflygdivisionen och Flygtransportdivisionen detachementet F 13 Malmen. Detta på grund av att Östgöta flygflottilj avvecklades den 30 juni 1974, och den kvarvarande verksamheten uppgick i Bråvalla flygflottilj. (källa)
  7. Den 15 maj 1963 förlades Infanteriets skjutskola till det nya skjutfältet Gullbergsfältet, vilket fick namnet Prästtomta skjutfält. Det efter det ursprungliga Prästtomta skjutfält som omfattade ett 800 hektar stort område. I samband med 1958 års försvarsbeslut angavs ett önskemål om ett skjutfält 17.000 hektar. Genom läglighetsköp kom övnings- och skjutfält under åren utökas från 800 hektar till 7.500 hektar. År 2010 utökades skjutfältet med cirka 1000 hektar, det efter en bytesaffären av mark mellan Fortifikationsverket och statliga Sveaskog. Sveaskog övertog marken som tidigare utgjorde Kristinehamns övnings- och skjutfält i anslutning till Kristinehamns garnison samt Avans flygfält vid Luleå. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.