Skuldmedveten Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skuldmedveten, varianter, uttal och böjningar av skuldmedveten

Skuldmedveten synonym, annat ord för skuldmedveten, vad betyder skuldmedveten, förklaring, uttal och böjningar av skuldmedveten.

Vad betyder och hur uttalas skuldmedveten

Skuldmedveten uttalas skuld|med|veten och är ett adjektiv.

Ordformer av skuldmedveten

Böjning (i positiv) skuldmedveten en ~ + subst. skuldmedvetet ett ~ + subst. skuldmedvetna den/det/de ~ + subst. skuldmedvetne den ~ + mask. subst. Komparation skuldmedvetnare en/ett/den/det/de ~ + subst. skuldmedvetnast är ~ skuldmedvetnaste den/det/de ~ + subst.

Skuldmedveten är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet skuldmedveten

  1. När Simba blir några månader äldre, visar Mufasa honom Lejonriket och lär honom ansvaret om att vara kung och om hur allt levande hör ihop i livets stora cirkel. Lite senare berättar Scar för Simba om elefantkyrkogården som ligger bortom Lejonrikets gränser, men säger samtidigt att han inte vill att Simba går dit. Då Simba är en pojke med stor nyfikenhet beslutar han sig för att besöka stället med sin bästa vän Nala trots att hans fader Mufasa har förbjudit Simba att ta sig dit. Där blir Simba och Nala jagad av hyenorna Shenzi, Banzai och Flin. Då Scar inte lyckats med det han från början tänkt eftersom Mufasa ansluter och förstör hela planen lurar han senare ner Simba i en kanjon och säger att han ska vänta där på överraskning från hans far. Under tiden jagar hyenorna ner en stor flock med gnuer ner i kanjonen där Simba sitter och väntar. I rusningen lyckas Mufasa rädda Simba, men i ett försök att klättra i säkerhet igen kastar Scar ner Mufasa i den vettskrämda hjorden så att Mufasa dör. Scar får Simba att tro att han bär ansvaret för sin fars död och Simba flyr bort från Lejonriket, bortskrämd och skuldmedveten. Scar beordrar hyenorna att förfölja och döda Simba – ett misslyckande som de sedan inte törs erkänna. Efter att Scar nu tror sig vara säker på att Simba även dött självutnämner han sig till kung och släpper in hyenorna, som lovat, i Lejonriket. (källa)
  2. Hon fattar tycke för Lucas Scott (Chad Michael Murray), och börjar flörta med honom på sitt vanliga vis. Lucas tar det inte som att hon vill ha ett förhållande med honom. En natt, efter att Peyton blir drogad på en fest, ringer Brooke efter Lucas för hjälp. Och medan de tar hand om en medvetslös Peyton ser Lucas en helt ny sida av Brooke och han inser att det kan verka som att hon bara bryr sig om att ha det roligt, men hon kan vara omtänksam och bry sig också. Lucas och Brooke börjar dejta efter den här natten. Men halvvägs in i det nya förhållandet inser Lucas att hans känslor för Peyton är för starka för att ignoreras och vice versa och de två startar en hemlig affär. Men Brooke får snart reda på detta, och hon blir både mycket arg och hjärtekrossad. Ursinnig och förrådd, avslutar Brooke förhållandena med båda två. Peyton som känner sig skuldmedveten efter att ha förrått sin bästa vän, gör slut med Lucas, men detta gör inte alls att Brooke känner sig lugnare för att hon känner sig totalt bedragen av Peyton. Brooke trodde också att hon var gravid efter sitt uppbrott. Lucas sa att han skulle vara där för henne men hon avvisade honom. Under ett gräl får Brooke graviditetsresultaten. Hon ljuger då och låtsas vara gravid när det visar sig att hon inte är det, bara för att straffa honom för att han var otrogen med hennes bästa vän och för att han nyss kallat henne för en slampa. Senare berättar hon för Lucas att hon ljög och genom detta når hon sitt mål, vilket är att Lucas ska vara lika sårad som hon är. Mot slutet av säsongen, när Lucas också sårade Peyton genom att vara med Nicki, en kvinna (som han träffade på en bar) som visade sig vara Jake Jagielskis ex och Jennys mamma, bestämmer sig Brooke för att försöka fixa saker och ting med Peyton. De två begravde stridsyxan och i säsongsfinalen lurade de tillsammans Nicki att Jake hade tagit med Jenny till Seattle. (källa)
  3. Fortfarande i form av en hund hamnar Wendell i Central Park och blir påkörd av Virginia, som är på väg till jobbet på sin cykel. Skuldmedveten tar hon med sig den bortsprungne hunden till jobbet, i hopp om att kanske hitta hans ägare. En kollega till henne ger honom passande nog namnet "Prins". Strax därefter anländer även Varg och trollen till Central Park och börjar söka efter prins Wendell. De tre trollen vandrar planlöst runt, fascinerade av den värld de upptäckt, och väljer att kalla den "det 10e kungariket", då världen de lever i endast innefattar nio kungariken. Varg å andra sidan följer spåren raka vägen till Virginia och Prins. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.