Skval Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skval, varianter, uttal och böjningar av skval

Skval synonym, annat ord för skval, vad betyder skval, förklaring, uttal och böjningar av skval.

Vad betyder och hur uttalas skval

Skval uttalas skval och är ett substantiv -et.

Ordformer av skval

Singular

skval
obestämd grundform
skvals
obestämd genitiv
skvalet
bestämd grundform
skvalets
bestämd genitiv

Skval är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Skval på Engelska

  • [pouring] rain [non-stop pop, muzak - pouring rain non-stop pop, muzak

Hur används ordet skval

  1. Hällgren har spelat i andra band som Dr. Anti-Skval, Crudity, UBBA och Greven och James. Han har även enmansbandet Total Egon. Total Egon har funnits sedan 1984 och har varit mer eller mindre aktivit på grund av Mart Hällgrens inblandning i andra band. Som Total Egon har Hällgren gjort bland annat låten "Rosa Honungs Grav" som handlar om skivbolaget Rosa Honung. Sedan 1993 är han medlem i supergruppen Krymplings, där han sjunger och spelar trummor. (källa)
  2. Gärna pop, schlagerprogram och andra förströelseanordningar i en allaktivitetspark, men inte som dominerande attraktioner./.../Folkparkerna ska spegla det samhälle vi lever i. Det är därför nödvändigt att folkparker och Folketshus ges resurser att bjuda sin publik på vettiga alternativ till skvalet och privatgeschäftet. Folkparkerna ger nu barnpjäser, operetter och komedier i samarbete med Riksteatern och har inbjudit Rikskonserter, Riksutställningar och konstfrämjandet att konsertera respektive ställa ut i landets folkparker. (Scen och Salong 11/69 "200 allaktivitetscenter av landets folkparker, blir det blott en dröm?"). (källa)
  3. Anders Hildemar Ohlsson, född 8 augusti 1959 i Stockholms län. Programledare i SR Radio Stockholm sedan slutet av 1980-talet. I kanalen har han genom åren arbetat med program och inslag som God morgon Stockholm, Antiktoppen, Salong samtiden, Solsken och skval, Rimstugan och Rundradion (radioprogrammet). Under 2000-talet har han framförallt varit programledare och reporter för Magasin 4. Ibland är han även programledare och kommentator i andra sammanhang som för Gärdesloppet 2011. (källa)
  4. Namnet kommer från Sqwal gränden som enligt kartor från 1700-talet fanns i området (sqwal efter vattnets skval/skvaller). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.