Skyddsomslag Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skyddsomslag, varianter, uttal och böjningar av skyddsomslag

Skyddsomslag synonym, annat ord för skyddsomslag, vad betyder skyddsomslag, förklaring, uttal och böjningar av skyddsomslag.

Vad betyder och hur uttalas skyddsomslag

Skyddsomslag uttalas skydds|om|slag och är ett substantiv.

Ordformer av skyddsomslag

Singular

skyddsomslag
obestämd grundform
skyddsomslags
obestämd genitiv
skyddsomslaget
bestämd grundform
skyddsomslagets
bestämd genitiv

Plural

skyddsomslag
obestämd grundform
skyddsomslags
obestämd genitiv
skyddsomslagen
bestämd grundform
skyddsomslagens
bestämd genitiv

Skyddsomslag är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet skyddsomslag

  1. Omslag kallas det som finns illustrerat på utsidan hos publicerade produkter såsom böcker, tidskrifter, serietidningar, musikalbum med mera. Böcker har ibland ett skyddsomslag som täcker själva omslaget och är lätt att ta av. (källa)
  2. Pläd är en lätt resefilt av tunnare eller tjockare kvalitet, som dock inte är så kraftig att den övergår att kallas täcke. Pläden liknar ofta en matta till utseende, men är mjukare, rörligare och lättare. Som tillbehör kan finnas ett metallhandtag, som med ett par läderremmar kan spännas fast kring en hoprullad pläd, som då under en resa är lätt att bära med sig. Pläd plus handtag kan även användas för att åstadkomma ett skyddsomslag till ömtåligt resgods. (källa)
  3. Skyddsomslag eller bokomslag benämns det separata omslag, i regel av papper, som omger pärmen och skyddar en publikation, främst böcker, från skador. Skyddsomslaget, bestående av två flikar, är i regel illustrerat och innehåller ofta text (fliktext) om författaren till publikationen. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.