Slarv Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder slarv, varianter, uttal och böjningar av slarv

Slarv synonym, annat ord för slarv, vad betyder slarv, förklaring, uttal och böjningar av slarv.

Vad betyder och hur uttalas slarv

Slarv uttalas slarv och är ett substantiv -et.

Ordformer av slarv

Singular

slarv
obestämd grundform
slarvs
obestämd genitiv
slarvet
bestämd grundform
slarvets
bestämd genitiv

Slarv är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Slarv på Engelska

  • disorder, carelessness, negligence - careless mistake, the accident occurred through failure to observe the safety regulations

Hur används ordet slarv

  1. Det är vanligt att den som flyttar ut själv städar lägenheten. I de fallen är det också vanligare med klagomål från den som flyttar in än om en städfirma har anlitats. Klagomålen brukar handla om slarv med fönsterputsning eller att det inte är rent bakom spisen. Vid klagomål från den nya hyresgästen har den som flyttat ut inte rätt att själv åtgärda felen. Istället anlitas en städfirma och den som flyttat ut faktureras. För den som utnyttjar RUT-avdraget blir det i de fallen ofta billigare att anlita en städfirma från början. (källa)
  2. Varje år drabbas uppskattningsvis omkring 6 miljoner patienter av vårdrelaterade infektioner enbart i USA och EU, varav 150 000 dör till följd av infektionen. Vårdens och vårdpersonalens roll som överförare av infektioner upptäcktes redan av Ignaz Semmelweiss 1847, men vårdpersonalens slarv med hygien orsakar fortfarande att en stor del av att patienterna på sjukhus råkar ut för vårdrelaterade sjukdomar. Medicintekniska produkter, främst så kallade in- och utfarter i kroppen såsom katetrar, tuber, slangar orsakar omkring 50 - 60 procent av alla vårdrelaterade infektioner. Problemet har på senare tid förvärrats av utvecklingen av antibiotikaresistenta stammar av sjukdomsalstrare, så som MRSA. Enterohemorragisk E. coli (EHEC) kan också spridas nosokomialt. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.