Slid Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder slid, varianter, uttal och böjningar av slid

Slid synonym, annat ord för slid, vad betyder slid, förklaring, uttal och böjningar av slid.

Vad betyder och hur uttalas slid

Slid uttalas slid och är ett substantiv -en -er.

Slid betyder:

Ordformer av slid

Singular

slid
obestämd grundform
slids
obestämd genitiv
sliden
bestämd grundform
slidens
bestämd genitiv

Plural

slider
obestämd grundform
sliders
obestämd genitiv
sliderna
bestämd grundform
slidernas
bestämd genitiv

Slid är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet slid

  1. Hymens typ av olika uppsättningar kan se dramatiskt olika ut mellan olika individer. I ett fåtal fall kan det röra sig om membran som helt täcker slidöppningen, något som kallas hymen imperforatum och förekomsten varierar mellan olika befolkningsgrupper men anses vara någonstans mellan 1/1000 och 1/10 000 flickfödslar. Detta är den vanligaste missbildningen i flickors könsorgan och bör åtgärdas innan hon når puberteten. Annars kommer det att ansamlas mensblod ovanför hinnan som inte kan komma ut, vilket leder till smärta och risk för endometrios. Felet åtgärdas kirurgiskt med snitt i hymen. Oftast ställs diagnosen vid födseln, men om detta inte görs upptäcks missbildningen ofta först vid puberteten. (wikipedia.org)
  2. Vid urinröret och slidöppningen delar sig klitoris inre del i två skänklar, Crus sinistrum och Crus dextrum. Klitoris avslutas med två utbuktningar på var sin sida av slidans öppning. Viss forskning tyder dock på att klitoris är ännu större än vad som tidigare påvisats och att dess nervändar misstänks förgrena sig in i kroppen över ett stort område. (wikipedia.org)
  3. Slid, benämnd efter sin egenskap att glida, jämför släde. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.