Slipmedel Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder slipmedel, varianter, uttal och böjningar av slipmedel

Slipmedel synonym, annat ord för slipmedel, vad betyder slipmedel, förklaring, uttal och böjningar av slipmedel.

Vad betyder och hur uttalas slipmedel

Slipmedel uttalas slip|medel och är ett substantiv.

Ordformer av slipmedel

Singular

slipmedel
obestämd grundform
slipmedels
obestämd genitiv
slipmedlet
bestämd grundform
slipmedlets
bestämd genitiv

Plural

slipmedel
obestämd grundform
slipmedels
obestämd genitiv
slipmedlen
bestämd grundform
slipmedlens
bestämd genitiv

Slipmedel är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet slipmedel

  1. Berghällar i Skandinavien har ofta en slät och mjukt rundad yta, som spår av istiden. Den långsamt flytande landisen medförde sten och grus som slipmedel. Spåren av istiden studeras inom kvartärgeologin. (wikipedia.org)
  2. Kiselkarbid, kemisk formel SiC, är en kemisk förening som tack vare sin hårdhet används som slipmedel och tack vare sin eldfasthet som material i deglar och ugnar. Dopad kiselkarbid används även som halvledare inom elektronik för tillämpningar med höga spänningar, höga strömmar, höga frekvenser och höga temperaturer då den inte ger upphov till lika stora energiförluster (i form av värme) som kiselbaserad elektronik. Kiselkarbid används också inom juvelindustrin och kallas då moissanite. Ytterligare namn för kiselkarbid är carborundum eller karborundum. (wikipedia.org)
  3. Den äldsta användningen av kiselgur är som ett mycket milt slipmedel och för detta ändamål, har den använts både i tandkräm och i metallpolish, liksom i vissa ansiktskrämer. (wikipedia.org)
  4. Kiselkarbid (SiC) – ett mycket hårt syntetiskt ämne som bland annat används som slipmedel. (wikipedia.org)
  5. En form av korund (förorenad av järnoxid och kiseloxid) kallas smärgel och används som slipmedel i slippapper och slipstenar. (wikipedia.org)
  6. Märgel kan även användas som slipmedel.[källa behövs] (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: