Sliskig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sliskig, varianter, uttal och böjningar av sliskig

Sliskig synonym, annat ord för sliskig, vad betyder sliskig, förklaring, uttal och böjningar av sliskig.

Synonym till sliskig

Vad betyder och hur uttalas sliskig

Sliskig uttalas slisk|ig och är ett adjektiv -t -a   äckligt söt, jolmig   fjäskig, inställsam.

Ordformer av sliskig

Böjning (i positiv) sliskig en ~ + subst. sliskigt ett ~ + subst. sliskiga den/det/de ~ + subst. sliskige den ~ + mask. subst. Komparation sliskigare en/ett/den/det/de ~ + subst. sliskigast är ~ sliskigaste den/det/de ~ + subst.

Sliskig är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Sliskig på Engelska

  • sickly-sweet, sugary, oily, smarmy - a smarmy type

Hur används ordet sliskig

  1. När en sliskig filmproducent stjäl 14-årige Jason Shepherds skoluppsats och gör den till film, flyger Jason och hans bästa kompis till Los Angeles för att se till att sanningen kommer fram. Och det är dags att hämnas. (källa)
  2. Som envoyé löd Schnurre formellt under utrikesminister Joachim von Ribbentrop, men agerade i själva verket direkt under Adolf Hitler. Schnurre framförde de tyska kraven till Sverige i samband med Operation Barbarossa den 22 juni 1941. Schnurre var den envoyé som under den så kallade midsommarkrisen 1941 till den svenska regeringen i allmänhet och till utrikesminister Christian Günther i synnerhet avkrävde Sverige de tyska kraven på dels transitering av den 163:e infanteridivisionen, benämnd "Engelbrecht" efter sin befälhavare Erwin Engelbrecht, och dels att svenskt tanktonnage, svenska telekommunikationer och tyska trupptransporter inomskärgårds skulle komma tyskarna till godo i striderna mot Sovjetunionen. Schnurre beskrevs av kabinettssekreteraren Erik Boheman som "en oerhört vidrig person, ömsom sliskig och inställsam, ömsom iskall och förtryckande". Enligt Schnurre skulle ett svenskt nej till de tyska kraven vara att anse som en direkt fientlig handling mot Tyskland. Regeringen beslutade att transitering fick, under för Sverige betryggande former, ske. Detta beslut framkallade nästan en regeringskris i Sverige och var ett flagrant avsteg från neutraliteten. (källa)
  3. Norwegian Wood är en nostalgisk historia om att mista sin nära och om sexualitet. Boken tar avstamp i en flygtur där bokens protagonist och tillika berättarröst, den 37-årige Toru Watanabe, hör en sliskig orkesterversion av The Beatles-låten "Norwegian Wood (This Bird Has Flown)". Låten får honom att minnas sin händelserika studenttid i slutet av 1960-talet. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.